/i/Devlet

  1. 351.
    +11
    ooo gençler toplanmışsınız yine. çok teşekkür ederim. biriniz "ailecek bekliyoruz" yazmış güldüm :d herhalde geç saatlerde yazdığım için çok fazla insan gelmedi. pekala devam edelim.bu arada mod seçimlerindeyiz. ilgililer sesimizi duymuş teşekkür ederim.

    devam edelim

    halim ünsem ünal odtü elektirik elektronik mühendisliği bölümü’nden 2000 yılında şeref öğrencisi olarak mezun oldu. masterını tamamlamış ve aynı bölümde doktoraya devam ediyordu.bir taraftan öğrencilik hayatı devam eden genç mühendis, diğer taraftan da aselsan’ın yan kuruluşu mikes’te elektronik mühendisi olarak çalışıyor, f-16 savaş uçaklarının modernizasyonuyla ilgili son derece kritik projelerde görev alıyordu. hatta mesleğinde aranan biri olan genç mühendise israil’den teklif gelmişti, fakat kabul etmemişti..29 yaşındaki halim ünsem ünal, f-16 savaş uçaklarının modernizasyonu ile ilgili türk amerikan ortaklığı bir projede görev almak için amerika’ya gidecek ve 2011 yılına kadar da orada kalacaktı .bu arada doktor nişanlısıyla da evlilik hazırlığı yapıyordu.

    17 Ocak 2007 salı günü savunma sanayi ile ilgili bir seminere katılmak için evden çıkan genç mühendisin ankara eymür gölü kenarında cesedi bulunmuş. Yapılan otopside genç mühendisin kafasından aldığı tek kurşunla intihar ettiği belirlenmiş. baba şemsettin ünal, oğlunun intihar etmesine bir anlam veremedi. çünkü salı günü intihar eden halim ünsem ünal’ın cuma günü düğünü vardı.

    şemsettin bey oğlunun ölümünün ardından adeta yıkılmıştı. onun kafasında da yanıt arayan bir çok soru vardı. ünsem ünal'ın odasında tüm eşyaları aynen bıraktığı gibi yerli yerinde duruyordu. babası röportaj için gözyaşları içinde ünsem’in günlüğünü okumaya başladı. genç mühendisin günlüğüne yazdıkları ise son derece dikkat çekiciydi, önemliydi.

    "hedeflerim ağırlıklı bir ilişkiye dayalı yuva kurmak, yurt dışında bir iş bulup iki üç sene orada yaşamak, yatırım yapmayı öğrenmek doktorayı tamamlamak, fotoğraf çekmeyi öğrenmek. dans etmek. 1 aralık 2006 da mikes’e başladım ocakta abd'ye gidiyorum şubatta döneceğim."

    bunlar genç mühendisin intihar etmeden birkaç gün önce günlüğünde kaleme aldığı notları. baba şemsettin bey soruyor: bütün bunları düşünen bir insan 15 gün sonra 20 gün sonra intihar edebilir mi ?

    bakın dikkat edin hepsi çok önemli mühendisler ve normal bir hayatları varken intihar ettiler.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster