/i/Devlet

  1. 301.
    +11
    ÖNEMLi BiR KISIM BAŞLIYOR

    olayla ilgili şüphe uyandıran diğer bir gelişme de savcılığın sorusu üzerine, olay yeri incelemesini yapan jandarmanın başbilen’e ait içinde kozmik projenin olduğu sunumun flaş diskte olduğunu iddia etmesi fakat bunun tüm incelemelere rağmen bulunamaması. savcıya ifade veren olay yeri inceleme ekibinden emekli astsubay ş.k. aracın içinde bulduğu diski üstlerine verdiğini söylemişti.

    dosyanın yeniden açılmasıyla jandarma’dan yeni bir rapor ve emniyet’ten olayı araştıracak yeni bir ekip kurulmasının istendiğini kaydeden davanın avukatı ramazan serhat başbilen, özellikle ankara kriminal polis laboratuarı’nca hazırlanan bilirkişi raporunun olayın bir cinayet olduğunu açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirtiyor. yeni soruşturma sırasında, aselsan’daki hüseyin başbilen’e ait bilgisayarda bulunduğu iddia edilen intihar mektubuna da rastlanmadığı öğrenildi. bu arada, soruşturma devam ederken avukat serhat başbilen’in (hüseyin b.'nin akrabası) ofisine kimliği belirlenemeyen şahıs ve şahıslar girdi. hiçbir parmak izi bırakmayan şahıslar, ofisin altını üstüne getirdi, kasayı patlattı. ancak ne ilginçtir ki kasanın içindeki yüksek meblağdaki çek, senet ve değerli evraka dokunmadı.

    ikinci soruşturma sürecinde savcının isteği üzerine kriminal polis laboratuarı’nda, bilirkişi marifetiyle ‘kan serpintileri seyir analizi’ de yapıldı. türkiye’nin bu konuda en yetkin uzmanının hazırladığı 21.02.2011 tarihli bilirkişi raporunda olayın cinayet olduğuna dair ciddi kanaat uyandıracak şu bulgulara yer verildi: “kegiblerin şoför mahallinde başladığı, bu esnada şahsın bir müddet şoför koltuğunda beklediği; kanama devam ederken bekleme esnasında sol kapı kumanda kollarına bir veya birden fazla dokunulduğu; sonradan bilinmeyen bir nedenden dolayı ön yolcu kapısına ulaşmaya çalıştığı; yolcu ön koltuğuna emekler vaziyette kısmen geçtiği; bu sırada güç ve bilinç kaybı gerçekleştiğinden yolcu koltuğu ön boşluğuna düştüğü ancak hala ön yolcu kapısına ulaşmaya çalıştığı; yerde olmasına rağmen kapıya ulaşmaya devam ettiği ve yere yakın konumda kapıya temas ettiği; bu denemeler sırasında ölümün gerçekleştiği…”

    raporun en üzerinde durulması gereken bölümü ise ‘açıklama getirilemeyen şüpheli durumlar’ bölümü. bu bölümün girişinde “bu durumlarla söylenebilecek en önemli husus, mevcut süreç analizi ile uyuşmamaları, sürece aykırı olmaları ve ölü bulunan şahıs dışında ikinci veya üçüncü şahıslarca gerçekleştirilmeleri ihtimali olan durumlardır.” deniyor.

    DEVAMI GELiYOR SES VERiN
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster