/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +1 -1
    Somut delil yoksa illa şahit vs vardır o da olmadı yediğin taku kabul edip yemin etmişsindir. Karşı tarafın yan delili de vardır.
    Korkma ilk suçta içeri girmezsin hükmü geriye erteler o dosyayı kendin yargıtayda temyiz ettireceksin bekleyeceksin falan usül bilmeyen adamın yapacağı iş değil.
    iş mahkemeye gittikten sonra adamın zütünden kan alırlar
    Hukuk fakültesi öğrencisiyim.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Lan hükmü geriye ertelerler diyor! Ceza aldım dava sonuçlandı ve hükmü geriye bırakmadı işte. Hatta ilk duruşmada hakim benim pgibolojimi bozmak için peşin hükümlü bir şekilde hükmün geri bırakılmasını ister misin diye sordu daha savunmamı istemeden. Sonra hakim falan değişti. Diyorum ya avukat bile vermediler bana bu işte başka iş var!

      Edit: Şahitleri var. Ama yakın çevresi zaten eş dost. Onların söylediklerinin yalan olduğuna dair kanıtlarım var kanıt daha geçerli değil mi? özel güvenlikli sitemizin bahçesine girdi falan diyorlar. Sitenin güvenlik görevlisi şahit olarak gelmiş. Ben güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyin doğru olmadığını görürsünüz dedim. Mahkeme site yönetiminden kamera kayıtlarını talep etmiş, yönetim vermemiş. Tekrar talep etmiş bu kez de kayıt yok demişler. .
      ···
      1. 1.
        0
        1. Tüm davalarda "Hükmün geri bırakılmasını ister misin?" diye sorulur!
        2. Evet ertelenmesini istiyorum diyorsan zaten suçu kabullenmiş intibasını uyandırmış oluyorsun. Eğer o suçu işlemediyseniz sakın hükmün okunmasını geriye bırakmayın.
        3. Eğer mahkeme esnasında saç-sakal dağılmış bir halde berduş gibi giyinip gittiysen hakaret-tehdit-darp suçlarını işlediğin intibası kuvvetleniyor. Kumaş pantolon, gömlek ve gravat takmış olmayı tercih etmeliydin.
        4. Çoğu adli sicile sahip genç devletin vereceği avukata güvenerek davaya girmekte ve malesef adli sicile sahip olmaktadır.
        5. Keşke üçe beşe bakmayıp avukat tutsaydın.
        ···
    2. 2.
      +2 -1
      Yav gibtir git işine o zaman reddi hakim talebinde bulunsaydın cmuk'u bana mı öğretiyon çıkacak sonuç belli adam takdir yetkisini kullanıp karar vermiş başta sormuş sonda sormuş ne farkeder o zaman oraya dosyayı bilerek çıkıyor Ayrıca önceden hüküm olmadığı sürece hükmü erteler
      ···
      1. 1.
        0
        Panpa redd-i hakim talebi falan nasıl yapılır bilmiyorum. Adil yargılanmadığım konusunu dile getirip tekrar yargılanma talebi ile temyize gitmek için ne yapmam gerekiyor sen onu söyle. Birde temyizde beni müdafa edecek bir avukata ihtiyaç duyuyorum.

        Panpa yalan mı söylüyorum hükmü ertelemedi işte dıbına koyim. yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığından hükmün ertelenmemesi falan yazıyor. Baştan hükmün ertelenmesi hakkını kullanabilirsin diye soruyor ama hükmü ertelemiyor onu ne yapacağız. Sırf pgiboloji bozmak için. Avukatsız olarak davada kendimi savunuyorum. Karşı taraf yazılı olarak kendi eline tutuşturulan 1 sayfalık metni okuyabiliyor ama ben sözlü olarak dahi kendimi savunamıyorum. Bu işte rüşvet yedirme olayı olduğunu düşünüyorum.
        ···
   tümünü göster