/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1 -1
    -Ezan arapçadır çünkü ezan müslümanların ayrışmasını engelleyen şeylerden biridir. Kazakistana gidersin arapça ezan , kardeşlerinin yanında olduğunu hissedersin. Fakat aynı etkiyi rusça ezandan alamazsın. Her müslüman ülkesinde farklı ezan , müslümanların arasındaki zaten pek olmayan birliğin iyice önüne geçer.

    -Kitabı arapçadır , zira araplara inan bir kitabın dili arapça olmak zorundadır. Sadece arapçasını , meale veya tefsire bakmadan (arapça bilmeyenlerin) okuması tabiki de pek faydalı değildir. Ders alınması gereken bir kitaptır. Fakat kuranın arapçası dünya çapında tektir , yani insanların arapçasını ezberlemesi kuranın tekliğinin bozulmasını engellediği için güzel de birşeydir.

    -islami yapıdan kastının camiler olduğunu düşünüyorum. ilk mescidleri islam peygamberi Hz. muhafazidin yaptırdığı gibi açık bir durum varken, sen ne arap yapısından bahsediyorsun. Ayrıca arap camilerinin mimarisi ile bizim camilerimizin mimarisi çok da farklıdır. Zira islamda bu konuda bir kısıtlama olmadığı için, cami mimari sanatı çok gelişmiştir.

    - Müslüman nüfusun sadece %20 si araptır günümüzde.

    - Hac turizmini fırsata çevirme işi paragöz suudi arap kralların aç gözlülüğüdür. Kabeyi 5 yıldızlı otellerle çevirmelerinde islamın bir kusuru yoktur.

    - Hurma meselesinde ağır saçmaladığından cevapsız bırakıyorum.

    - Oruç süresi zaman ile değiştiğinden ortada dengeli bir durum vardır. Ekvador bölgesinde insanlar tüm ramazanlarda 12 saat oruç tutar iken. Kutuplara yaklaştıkça , periyodlar halinde oruç bir kısalır bir uzar , yani sürekli uzun oruç gibi bir durum yoktur. (Ay takvimi yılı ile güneş takvimi yılı arasındaki 11 gün neden olur buna)

    - Kuranı kerimde bütün müminlerin kardeş olduğu ve hiçbir milletin başka bir millete üstün olmadığı yazmaktadır. Sure, ayet numarasını bulamazsan atabilirim.

    Kısacası kuran-ı kerim evrensel bir kitaptır , islam da Allah'ın evrensel dinidir. E tabi inanmak zorunda değilsin , Allah özgür irade vermiş sonuçta.

    Selamet ile.
    ···
   tümünü göster