/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3 -2
    sen bizi anlamışsın panpa marx reyiz ütopya olmadığını das kkapitalde bilimsel ve diyalektik temelde açıklamıştır küba kanıtıdır sovyet rusya kanıtıdır yakından örnek verim dersim ovacık kanıtıdır ( ovacık bana göre tabi )
    ···
    1. 1.
      0
      evet çini kıtlığa gömen bi sistem. hepiniz küba kanıtıdır diyosunuz küba da yaşamı biliyosunuz. bi anda bu ülkeye öyle bi sosyalist sistem gelse mal olursunuz lan hepiniz. alışmış amk sosyalistleri bu ülkede kapitalist yaşamaya hala daha sosyalist devrim gelsin diyo amk. sosyalist devrim gelse küba gibi olsak hanginiz mutlu olacaksınız bana bi söylesene. bak ben bi sosyalist değilim ama hayatım da hiç kapitale yer yok. arabamız 4 milyarlık bundan 7 sene önce alınmış hala daha değiştirmediğimiz 1993 model. ailecek kullandığımız cep telefon fiyatlarının piyasa ederi tane başına 50 yi geçmez hala daha eski nokıa kullanıyorum. evde plazma yok kutu kadar 150 liralık tv var. şimdi sosyalistim diye geçinen bi arkadaşımın ailesinden bahsedecem sana. 200 liraya pantolon alan 75 milyarlık arabaya binen telefonu iphone 6+ (ailecek hepsinde 1500 den aşa telefon yok) plazma evlerinde dev gibi 2500 liralık. 6 ayda bir telefon alıyorlar. daha sayamadığım nice kredi karları falan filan çoğaltılabilir. şimdi bu adam çıkmış sosyalizm gelsin küba gibi olalım. lan amk malı sen bu halde bi kübada yaşamayı denesen ağzına sıçılır haberi yok. ve benim tanıdığım çoğu sosyalist böyle. lafa gelince sosyalist komunist che ci oluyolar. lafa gelince marx cı oluyolar. bak benim ailem muhafazakar. biz böyle yaşıyoruz. arkadaşımın ailesi sosyalist koyu solcu. bide üstüne sosyalist kemalistlik yapıyo. ben buna karşıyım. düşüncen gibi yaşasan düşünceni kaale alabilirim.
      ···
    2. 2.
      +1
      panpam senin anlattığın aile küçük burjuva aileleridir aslına bakarsan sosyalizm bi noktada denge sistemi demektir o ailelerin hadi telefonu pahalı televizyonu pahalı ama öyle aileler var ki onlarım tüm servetlerini bir günde harcayan aileler var küba zaten fakir bir ülkeydi ülkenin şartlarında en fazla o kadar oluyor demekki ama insanlar mutlular ben üniversite kazanmak için zütümü yırtıyorum millet özel okulda gibinin keyfine okuyup diploma sahibi oluyo ben açıkçası kendimin ve ülkenin kurtuluşunu sosyalist devrimle görüyorum dediğin gibi bir anda gelme ihtimali zaten yok aşama aşama yapılacak devrim kübaya bi andamı geldi devrim bide milleti kapitalizme yardım etmekle suçlayamazsın çünkü sistemin içinde herkes sen telefon kullanmasan olmaz mesela çok zor bu yüzden mücadeleyi büyütmek şart ve bu anlattıklarının üstesinden gelmek için
      ···
   tümünü göster