/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +1
    diger ulkelerde siyaset yapmasinlar diye bir soz kullanmadim. eger yapacaklarsada adabiyla yapmalilar. elin kurdune saygideger bi ifadeyler yaklasip ulkemizin basindaki adama uygun olmayan kelimelerle yaklasmasi hic iyi bisey degil. sende haklisin panpa ulkemizdeki haberciler bile hdp meclise gecti diye sevinip buzulduler yurt disindakiler napsin. emin ol 2001 deki gibi kriz olsa o cok ovundugumuz partiler bile ulkeye sahip cikmaz. amaclari Turkiyeyi icten karistirmak boylece daha kolay somururler ulkeyi. bi kucuk acigimizi yakalasinlar o kucuk aciktan girip ulkemizin anasini bile giber yurtdisindaki gucler. ulkeyi o katil kurtlere satmaktansa akpnin yaninda olurum gerekirse. ne ara bu kadar masum oldular? kutlamalarinda Turk bayragi bile yoktu. kurtler hdpden cesaret aliyo hdpde chpden destek aliyo. aktrol deme kardesim ama dogrular bunlar. kurtlere bi kez sirt donduysek kim vurdu demeye kalmadan biteriz. ki oylede suan dolar, benzin ucusta. sonumuz hayrolsun. ulkem bu kadar gucsuz degil ama sozde Ataturkcuyum diyenlerle is birligi olan krtlerde cok tehlikeli ve bunlarin yaninda batilasmaya calisan populer kulturumuzde cok tehlikeli.
    ···
    1. 1.
      +1
      panpa haklısın ama anlamadıgın kısım su. sen kendini iyi pazarlayamıyosan ve ust ustuse inanılmaz politik hatalar yapıyosan cıkıp da kimseye vay efendim bana niye boyle diyosun diyemezsin. akp tek basına iktidar oluyorum nasıl olsa diye yıllarca yanlış PR calısmaları yuruttu. son yıllar ozellikle felaket ötesi onlara hiç girmeyim bile. kendine oy vermeyen ulkenin diger yarısına hatta belki yarıdan fazlasına terorist demek kendi ayagına kursun sıkmaktır. akp bu secimde 6 milyon oy kaybetti. bu chp'nin hdp'ye destek vermesiyle izah edilemez kaldı ki her ne kadar 4 yıl onceki verileri bugunle kıyaslamak saglıklı mı bilmiyorum ama bu verilere gore akp'nin kaybettigi 10 puanın 7si hdp'ye 3ü mhp'ye gitmiş görünüyo. ulusal ve uluslararası basında cıkan haberleri eleştirene kadar önce bi özeleştri yapmadıkca akp oyları daha da erir söyleyim.
      ···
    2. 2.
      +1
      haklisin panpa son yillarda baya bi kotu durumlari oldu. ama sunu belirtmek isterim akpliler eger tepki gosterseydi oy pusulasindaki bilmem kac partiden en gibik olanin vermezdi ya da akpden hdpnin got yalama pozisyonuna gecenlerde dogudaki yedigi kaba sican akplilerdir. chp hdpye buyuk bi oranla yardim etti bu kesinlikle itiraz edilemez hdp mitinglerini dolduranlarin yarisi chpli sozde Ataturkculerdi. pavey selahattin demirtasa "cok iyi salladik" demesi bunun kanitlari aradindadir. mhp alparslan turkesin zamanindaki gibi olsaydi kesinlikle diger partiler diye bisey olmazdi su anki mhp tarafini bile belli etmiyo bi kac sene once sagci bi kac sene sonra chpnin yaninda olan mhpden bahsediyorum. chp hakkinda ise sunu soyleyebilirim chpyi artik Ataturk yonetmiyo. hdp zaten kurt partisi ve selahattinin su sozu ulkenin bitmesinin yakin oldugunu belirtir "meclise girdiysek iktidarda olabiliriz" tarzi bi soz soylemisti. akpnin son yillarda kotu olusunda sonuna kadar sana hak veririm ama ekonomik alanda olsun diger alanlardada olsun ulkeyi en iyi yonetebilecek partidir. erdogan yurtdisindaki guclerden korkmadigini olan videolardanda izleyebilirsin yurtdisi bisey soylese onunde domalmayan bi adam. son yillarda kotu oldugunu kabul ederim ama yaptiklari goz ardi edilmemeli. bu secimden sonra hem akpartinin burnu surtmustur hemde milletimizin bi kisminin burnu surtmustur. Turkler sesini cikarmazsa ulkemizin durumu daha kotu olur. ama ulkemiz su an asiri sessiz gozukuyo hani cok sessizsin basina biseymi cikacak diye bi laf vardir ya ulkenin durumunu su an en iyi o anlatir. koalisyon gibi bi durum olursada batmisiz demektir. iki gunde bi mecliste kavga ulkeye ne yapilcagini bilmemek ic savaslar ve ekonomi biter bunun yaninda ulkede biter. siyaset benim gibimde degil ama ulkenin halini dusunup ona gore oy vermek zorundayiz sonucunda olan senin benim gibi insanlara oluyo panpa. benim korkum bu yonden, bi mucize beklerdim ama ekonomik alanda artislar oldugunu gordukten, chpnin hdpnin kutlamasini yaptktan, ve kurtlerin kutlamasinda Turk bayragi olmadigini gordukten sonra umut yok dedim.
      ···
    3. 3.
      0
      panpa ben liberalim ve chp'ye oy veriyorum her seçimde ve akp'de 4 parti içinde en sevmediğim. ama sunu soyleyim akp 2002-2007 arası bence turkiye cumhuriyetinin en başarılı hukumetlerinden biri oldugunu dusunuyorum, yigidi öldür hakkını ver. ama sonrası için aynı şeyleri hatta 2012den sonrası için diyebilirim ki en kötüsü. partinin tüm yükünü ceken ve en basarılı isimleri (ali babacan vs) cok sindirildi ve turkiye cumhuriyetini bi islam devletine donusturme cabalarından sonra savunulcak veya desteklencek hic bi yanı kalmadı. hele hele son zamanlarda bunlar terorist bunlar ateist bunlar solcu laflarından sonra chp'yi bir rakip değilde yok edilmesi gereken bi düşman görmeye basladıktan sonra secmenin böyle stratejik davranması ne yanlış ne de etik değerlere aykırı. izmir mitingine gelip kadıkoye gelip, begibtasa gelip balkondan bakan insanlara sizi bu ulkeden temizleyeceğiz ne demek. bunların hic bi savunması veya izahı olamaz. bunun sorumlusu belki ak parti olmasa bile erdogan ve kullandıgı nefret dilidir.
      akp yuzde 50 oy alıp 330 vekil cıkarsaydı balkon konusmasında ey cehape ey mehape sizin devriniz kapandı, ustu kapalı bi sekilde sizi bi ulkede yasatmayacagız tehditleri edilcek miydi edileyecek miydi? bu soruya dürüstce cevap ver ve biraz empati kur panpa.
      bence bu secim turkiye cumhuriyetinin demokratik yapısı adına cok iyi bi sonuc cıktı. akp- chp koalisyonu (almanya modeli) cok buyuk bi ihtimalle kurulacak o yuzden kimsenin korkmasına gerek yok. o olmadı akp-mhp olur en kotu ihtimalle. meclise 200den fazla yeni vekil girdi bunların hic biri bu fırsatı tepmez milletvekillerini maasları ve emeklilik durumu flan cok kalbur üstü.
      verirler chp'ye gibimsonik bi iki bakanlık onemli bakanlıklar yine akp'de kalır cok sıkıntı cıkmaz. ama en azından erdoganın nefret soylemlerinden kurtulurz..
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster