/i/Tespit

  1. 1.
    +76 -6
    Mutlaka hepimizin küçükken civcivi olmuştur. Fakat bu civcivlerin geneli en fazla 1 hafta yaşamıştır. Peki sizce pazardan alınan civcivler neden ölüyor?






    Tavuk çiftliklerinde üretilen, kuluçka makinasından çıkan civcivler denetleyiciler tarafından dişi, erkek olarak ayrılıyor. Hangi civcivin dişi, hangi civcivin erkek olduğunu kuyruklarından anlıyorlar.
    Erkek civcivlerin kuyrukları daha erken çıkıyor





    Dişi civcivleri ısı sıcaklığı ayarlanmış, suları antibiyotiklenmiş çiftliklere yerleştiriyorlar çünkü dişi olanlar 8 ay içerisinde yumurtlamaya başlıyor. Fakat erkek civcivler için maalesef aynı şeyi söyleyemiyoruz çünkü erkek olanlar kutular içerisinde bekletilip ya pazarda bizlere satılıyorlar, ya da öldürülüp tavuklara yem olarak kullanılıyorlar.





    Pazara gönderilen erkek civcivlere yeterli sıcaklık sağlanmadığı için hastalanıyorlar. Fakat kuş familyasının hastalığı son aşamada belli etme özelliği olduğu için aldığınız civcivlerin hasta olduklarını anlamıyorsunuz. Maalesef son aşamada hastalıklarını belli ediyorlar, elinizden hiç bir şey gelmiyor bu sırada ve maalesef ölüyorlar.
    istisnalar olabiliyor tabii. Alınan civcivler sağlıklı çıkıyor ve büyümeye başlıyorlar. Fakat hepsi erkek olduğu için horoz oluyorlar malum horozlar birbirleri ile anlaşamayıp kavga etmeye başlıyorlar sonuç yine hüsran. Ya birbirlerini öldürüyorlar, ya kesmek zorunda kalıyorsunuz, ya da büyüklüklerinden dolayı (apartmanda bakanlar) başka birine göndermek zorunda kalıyorsunuz.
    Bu yüzden apartman dairesinde oturanlara tavsiyem çocuğunuz istiyor diye, seviyorsunuz diye civciv almayın. Civcivler öldüğünde çocuğunuz ve siz üzüleceksiniz, büyüdüklerinde siz ve çocuğunuz ona bağlandığınız için vermesi zor olacak ve yine üzüleceksiniz. Her türlü hüzün olacak. Evi bahçeli olanlara yine tavsiyem pazardan civciv almayın hepsi horoz çıkıyor alacaksanız ördek alın. Pazardan alınan ördeklerin geneli sağlıklı ve dirençli oluyor.
    Son olarak civciv üretimi;

    https://www.youtube.com/watch?v=R7tRo7j3djA&feature=youtu.be
    ···
   tümünü göster