/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    +1
    kızlar mühendis olamaz diye bir klişe yok ki amk ne saçmalıyorsunuz? kızların kendileri zaten mühendis olmak istemiyor. tabii mühendislik okuyan bir azınlık var gördüğüm kadarıyla ama allah aşkına itü makine okuyan arkadaşımın bölümünde neden 48 erkeğe bir kız düşüyor? rakamlar yalan değildir bu arada kesinlikle gerçek
    ···
    1. 1.
      0
      etraflarındaki insanlar öyle panpa. düşün, türk bi aile kızına hadi mühendis ol koçum kızım demez. avukat ol, doktor ol, işletme oku bişeye kara veremediysen, mimar ol gibi dayatmalar yapılıyor. bir kız olarak ben de yaşadım bu dayatmaları. türkiyede öyle bir algı var bu reddedilemez. bu dayatmaların sonucunda da kızlar yapamam edemem korkusuyla ellerini motor yağına değmezler. sen kaç kızı küçükken sanayiye zütüren baba gördün?

      neyse ki babam beni sanayiye zütürüyordu, evde monteleme işlerini beraber yapıyoruz, algoritmalarla hayatıım yaşıyorum, ki mesleğimi istediğim gibi seçebildim
      ···
    2. 2.
      0
      ailelerin bu yönde dayatma yapması kızların önünde bir engel değildir kanımca. özgür irade diye bir şey var birey mühendislik okumak istiyorum derse ailenin buna laf edeceğini düşünmüyorum. ama bireyin bunu diyebilmesi için öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. ve ben de hiç zannetmiyorum össye giren kızların kendi aralarında mühendis olacam ben geyiği yaptıklarını. bunun ailelerin dayatması ile bir ilgisi yok anlayacağın tamamen toplumsal cinsiyet rolleri ile ilgisi var. mühendis olup makine resmi çizmek veya koder olmak veya inşaatlarda çalışmak kızlara yakıştırılan bir şey değil. bu da dünyanın her ülkesinde böyle değil ama bizim kültürümüze benzer kültüre sahip ülkelerde böyle bu olay mesela hollandada vinç operatörlerinin çoğu kadındır.
      ···
    3. 3.
      0
      kızların okula gönderilmesinin bile kısıtlandığı bir ülkede yaşıyorsun. sen ölç biç kardeşim artık bir kadının ben mühendis olacağım deme sesini. aile dayatmaları bi yana, 8 yaşında evlendirilen kızlar var. bunun yanı sıra erkeklerin çoğunlukta olduğu yerlerde kadınların çalışma şartları da ortada. nereye gitsek ne yapsak gözlü sözlü tacize uğrayanlar siz değil bizleriz. siz biz ayrımı yapıp araya bariyer koymak istemezdim fakat haberlerden de duyacağın üzere toplu taşımaya dahi tek başımıza binmemiz tehlike teşkil ediyoken önceden de belirttiğim gibi çoğunlukta erkeklerin olduğu yerlerde kadınların çalışması çok zor olduğundan (görev dağılımı eşitsizliği ve tehlikeler bakımından) üniversiteye başlamadan kızlar farklı meslek grupları seçiyorlar.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster