1. 401.
    +1
    Kimine göre korkunç kimine göreyse muhteşemdir. Yalnızlığı muhteşem kılan ve ya dayanılmaz yapan tek şey tercihtir. Ya insanlar tarafından kabul görmez ve mecburen yalnız kalırsınız ya da insanları kabul etmez yalnızlığı tercih edersiniz.
    Tercihen yalnız olan adam zaten her şeyi farkındadır. Bana göre olayları olabildiğince nesnel eleştirirler ve bu yüzden öz eleştiriye açık olan insanlardır. Kendini beğenmiş değillerdir. Çaresi yoktur, olmamalıdır adı üstünde tercihendir. Tercihen yalnız olan insanlara büyük saygım var.
    Mecburen dediğimiz yalnızlık ise Pelinsu’nun “çok yalnızım yeaa” “herkesin bir sevgilisi var lan, benim neden yok? Lanet olası yalnızlık” paylaşımları kesinlikle değildir. Bu yalnızlık değil ,Pelinsu hanım ablamızın muallakliğidir. Yalnızlık sevgilisizlik değil insan egibliğidir. Halkımızın çoğu yalnızım diye geçinmektedir, tamamen yalan. Yalnızlığa herkes dayanamaz. Yaptıkları şey yalnızlara saygısızlıktır, hepsinin amk.
    Toplumumuz tek bir güzelliğe odaklanmıştır. Örneğin “zayıf kadınlar güzeldir, kaslı erkekler karizmatiktir” .Hatta kişiliğinizin güzelliğini bile belirlerler. Örneğin “Komik insanlar iyidir, Asosyal kişilerden fayda gelmez”. Eğer siz onların seçtikleri olan güzellikleri uymazsanız (yani farklıysanız) toplum tarafından dışlanırsanız. Mecburi yalnızlık budur. Çözümü ise son derece basittir. Herkes gibi olmanız yetecektir.
    ···
   tümünü göster