/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
https://www.google.com.tr...KVg&ust=1433956830211
  1. 1.
    +5
    Chicago Tribune Gazetesi, ABD

    O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmağa uğraşan bir kahramandı.

    Prof. Walter L. Wright, Almanya

    Atatürk Türkiye’yi tek düşmanı kalmaksızın bırakmıştır. Bu zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.

    Völkischer Beobachter Gazetesi, Almanya

    Türk halkı, Mustafa Kemal’in ölümüyle, bugün sahip olduğu her şeye minnettar olduğu adamı kaybetti. Anadolu’nun millî bilincinden ve merkezinden doğan yeni dinamik devlet ve “Boğazın hasta addıbının” yerine içeride ve dışarıda istikrar kazanmış olan cumhuriyet onun eseridir. O, her yönüyle yeni bir Türkiye ortaya çıkardı.

    Frankfurter Zeitung Gazetesi, Almanya

    Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.

    Adolf Hitler, Almanya Devlet Başkanı

    Türkiye Büyük Meclisi’ne ve Türk halkına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanı Atatürk’ün ölümü üzerine en derin üzüntülerimi bildiriyorum. Büyük bir asker, dahi devlet adamı ve tarihi bir şahsiyet kayboldu. Yeni Türkiye Cumhuriyeti ile nesilden nesile devam edecek büyük bir anıt oluşturdu.

    Adolf Hitler, Almanya Devlet Başkanı

    Çelik gibi azim ve gayreti, uzağı gören akıl ve hikmetle birleşmiş olan bu gerçek halk önderi ve devlet adamı; Anadolu dağlarının en uzak ve ıssız köşesindeki köylere bile başka bir ruh aşılamıştır.

    Illustrierte Dergisi, Almanya

    Bu, insanlığa denenmiş bir felsefe örneği olarak sunulabilir. Atatürk yüzyıllara sığabilecek işleri on yılda tamamladı.

    Gerard Tongas, Fransız yazar

    Atatürk öldü. Barış kubbesinin Doğu sütunu yıkıldı. Artık evrende barışı kimse garanti edemez. Nitekim Avrupalı devlet adamları; O’nun 1930’da yaptığı uyarı ve tavsiyeleri dinlememiş ve dünyayı 1939 yılında ikinci büyük savaş felaketinin içine sürüklemişlerdir.

    Sanerwin Gazetesi, Fransa

    Dünya, bu savaş ve barış kahramanı büyük adamın ölümü ile yoksul düşmüştür.

    Minnettarlığımızın her tasvirinin yetersiz kalacağı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.
    ···
   tümünü göster