/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +92 -243
    hayatımda gördüğüm en güzel gözlere sahip olan kadın olabilirsiniz. hani demiş ya güftekâr; "rüzgarlar kadar serin, ufuklar kadar derin." diye. işte o misal.

    idrakte zorlandığım, izahta muvaffak olamadığım husus şu ki; içinde bulunduğumuz bu ortamda, nasıl olabiliyor da bu güzel gözlerin sahibesi; aklımın havsalamın almadığı, son derece seviyesiz, insanlık dışı, galiz hakaretlerle irtihaşa sevk edilebiliyor.

    bu güzel gözlerin sahibesine sadece kalbini raaş eyleyecek ihsasi şiirler yazılmalı, bahar gelmiş pencerelere nazlı nazlı gülümseyen bir manolya kadar nazenin, naif, ürkek yüreğine feveran edecek methiyeler dizilmeli. bu güzel gözlerin sahibesinin kalbinde hıyfet hasıl edecek tek bir kelam'ı kem etmek dahi şahsi kanaatimce gaddarlıktır, cezzarlıktır, zalimliktir. ben bu denli güzel bir kadının kalbinde cerh açmaktan sakınırım, korkarım.

    sevgili turning cuts; eğer siz de münasip görürseniz, müsait olduğunuz bir zaman zarfında hem sizlere karşı gösterilen bu küstah tutumdan ötürü yazarlarımız adına affınıza talip; hem de, billur sadanızla ruhumu şenlendirmek, güzel gözlerinizin berfendine mihman olmak suretiyle hoş sohbetinizin muhatabı olmak isterim.

    bir kahvemi içer misiniz?
    ···
   tümünü göster