/i/Devlet

  1. 1.
    +5 -1
    1.PKK'nın eylem kronolojisi 1979'da düşman gördükleri Adalet Partisi'nin Şanlıurfa milletvekili Celal Bucak'ın 8 yaşındaki çocuğunu öldürerek başladı ve yıllar içinde büyük katliamlar dahil pek çok kanlı eylemle sürdü. Örgüt sahneye çıkış tarihi olarak, her yıl Bucak'ın çocuğunun öldürüldüğü tarihi değil; 15 Ağustos 1984 Eruh-Şemdinli baskınını "kutluyor"
    2. ORTABAĞ KATLiAMI
    Ortabağ katliamı, PKK'nın 23 Ocak 1987'de Şırnak ilinin Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde gerçekleştirdiği bombalı saldırıdır.

    Saldırı, Ortabağ köyindeki düğün evinde meydana geldi. PKK mensupları düğün sürerken evin ddıbına çıkarak bacadan el bombaları attılar.

    Saldırıda hayatını kaybeden 8 kişiden 2'si çocuk, 4'ü kadındı. Saldırıdan 15 kişi yaralı olarak kurtuldu.
    3.PINARCIK KATLiAMI
    Pınarcık Katliamı, PKK örgütünün 20 Haziran 1987'de Mardin'in Ömerli ilçesindeki geçici köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğu Pınarcık köyünde 16'sı çocuk 30 kişiyi öldürdüğü katliamdır.

    PKK militanları 20 Haziran saat 21:30 sularında 16 haneli ve 60 nüfuslu Pınarcık köyüne baskın düzenledi. Sayıları 30'u bulan PKK'lı grup köyü ablukaya aldı. Daha sonra köye yayılan PKK militanları 16'sı çocuk 6'sı kadın 30 kişiyi öldürdü. Muhtara ve koruculara ait olan 8 ev yakıldı. 65 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ise telef oldu.

    PKK'lılar saldırının ardından olay yerine PKK'ya bağlı Kürdistan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ARGK) imzalı şu bildiriyi bıraktılar.

    "Kürdistan'a ve Kürtlüğe düşman faşist Türk sömürgeciliğini 5 paralık uşağı ajan milis çetebaşları: Halk kurtuluş kuvvetlerinin kurşunlarından hiçbir güç sizi kurtaramaz. Halka karşı daha fazla suç işlemeden Kürdistan Ulusal Kurtuluş Ordusu'na teslim olun. Halktan af dileyin. Suçlarınızın hesabını verin.
    4.PEÇENEK KATLiAMI
    10 Temmuz 1987 yılında Şırnak'ın idil ilçesine bağlı Peçenek köyü PKK tarafından basıldı. Kadın, çocuk ayırmaksızın 17 kişi kurşuna dizildi.
    5.4 AYLIK BEBEĞE KURŞUN
    -20 Ağustos 1987'de Mardin Dargeçit ilçesi'ne bağlı Bahçe Mezrası 'na gelen PKK'lılar Şehmus Arık'ın evini bastı. Kalaşnikoflarla katliam yapan PKK'lılar 2'si kadın, 3 çocuğu öldürdü. 4 aylık Hamza kurşunu yediğinde beşikte uyuyordu
    6.ÇEVRiMLi KATLiAMI
    Çevrimli katliamı 11 Haziran 1990'da Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin Çevrimli köyüne PKK militanları tarafından yapılan silahlı saldırıdır. Saldırıda 12'si çocuk, 7'si kadın 27 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. PKK'lılar ile çıkan çatışmada 4 korucu yaşdıbını yitirdi, 1 PKK'lı öldürüldü.

    Çevrimli köyüne 50 kişilik bir PKK'lı grubu gece 23.00 sularına saldırdı. PKK militanları köyü üç koldan sardı. Köy korucuları ve PKK'lılar arasında iki saat süren çatışma çıktı. PKK'lılar korucuların evlerine yangın bombaları ve roketatarlarla saldırdı. Baskında korucu evlerindeki 27 kişi yanarak öldü, 6 kişi yaralandı. 1 PKK militanı ise korucular tarafından öldürüldü.
    YAZILARIN HEPSiNi ONEDiO DAN ALDIM 17 TANE VARDI BEN SADECE 6 TANESiNi ALDIM. BUNLAR SADECE ÇOCUKLARIN iÇiNDE BULUNDUĞU KATLiAMLARDIR. ASKERLERE VE SiViL HALKA YÖNELiK YAPTIKLARI YÜZLERCE KATLiAMI SÖYLEMEYE GEREK BiLE YOK.PEK YORUM YAPILABiLECEK BiR KONU DA DEĞiL.ÖZELLiKLE GÜNÜMÜZ iTiBARi iLE YORUM YAPACAK HiÇ BiR ŞEY KALMAMIŞTIR.
    ···
   tümünü göster