/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 51.
    +88 -10
    Sana bir ambargo koyarlar, zütünün üzerinen kalkamassın. Age Of Empires mı oynuyorsun amk. Rusya doğal gazı kesse sanayilerimiz durur. Türkiye bağımsızlığını yitirdi. Ecevit'in döneminde üreten bir halk vardı. Amerika ve ingiltere'ye karşı gidip Kıbrıs'ı aldık. ingiliz gemileri, gemilerimizin yolunu kestiler yinede durduramadılar. Çünkü Ecevit gibi kararlı bir lidere sahiptik ve onun arkasında da üreten bir halk vardı. Kıbrısı aldık. Ambargoyuda yedik. Fakat bileğimizi bükemediler. Çünkü üretiyorduk, dışa bağımlılığımız bize zarar verecek kadar değildi. Şimdi ise tamamen dışa bağımlıyız. işin kötü tarafıda dostumuzda kalmadı.
    ···
    1. 1.
      -7
      ecevit konusunda yumuşak olarak karşıyım yine de şukunu verdim kardeşim
      ···
    2. 2.
      +7
      hacı türkiye türkleri çok batıya gelmiş. ve orta asyadan batıya gelen türkler hiç kültürel dinsel dilsel zorlama yapmamış. dolayısıyla herkezin kültürü dini dili aynı kalmış biz mal gibi tek kalmışız burda. avrupaya baksana aq tüm avrrupa tek bir ülke. sınır yok. televizyonları dilleri dinleri kültürleri aynı. bide bize bak. yunanistanla ilgimiz alakamız yok. bulgaristan gürcistan ermenistan iran ırak nahcivan suriye. hiçbiriyle gib kadar alakamız yok. bi azerbeycanla biraz yakınız kültür din dil olarak. onlarda ebesinin amında. sınırımız bile yok.

      peki ne yapılması gerekiyor diceksin. atatürk bizi batıya yaklaştırmak için bin tane yenilik yaptı. ama bu ülkenin insanları rusyanın insanları gibi cahil bırakılıyo yönetilmesi kolay olsun diye. her ülke kölelerini(insanlarını) yöentmek için başka strateji kullanıyo. bizim türkiyedede cahillik almış başını gidiyo amk. cahillik olunca ingilizce olmuyo. ingilizce olmayınca avrupa ve amerikayla yakınlaşamıyoruz. bazı cahil beyinsizler hala şeriat falan gelsin diyo.
      ···
    3. 3.
      +3 -4
      biz o kadar medeni olsaydik adimiz "barbar turk" e cikmazdi, avrupadan bugun bile medeniyet ve insaniyet dersi almak zorunda kalmazdik. birak su klagib "boz cok oyoymosoz ondon koybotmosoz" ayaklarini. bizim millete zorla dayatacak kadar edebiyatimiz, sanatimiz, kulturumuz, dinimiz olmadigi icin yapamamisiz. napacaktik amk dunyanin yarisi tek tanrili dine gecmis, gelip anadoluya milleti saman yapip, agzini gozunu boyayip, ates basinda dans edip ulumaya mi zorlayacaktik?
      ···
    4. 4.
      +4 -2
      Ulan ırzını gibtigimin @2.5.3 ü kim onlardan insanlık dersi alıyo binin torunu asıl onlara insanlığı biz öğrettik gibtiğimin ermenisi heryerde şu provokatif tavırlarını görüyorum yeter artık senin yaptığın soyu sopu belli olmayan it
      ···
    5. 5.
      +7 -5
      @2.5 gibmişim rusyayı. keserse kessin doğalgazı zaten önümüz yaz panpa
      ···
    6. 6.
      +6 -1
      @2.5.5 doğal gaz yalnızca ısınmak için kullanılan bir enerji kaynağı değil. Sanayilerimizin enerjileri Rusya'dan alınan doğal gazdan sağlanıyor. Ülkenin cehalet seviyesini gördükçe gerçekten ağzınıza sıçasım geliyor. Ondan sonra ülke neden ilerlemiyor! ilerlemez tabii ki amk. Al adama bak doğal gazı odun sobası gibi ısınmak için kullanıyoruz zannediyor. Şimdi bunun ağzına sıçsan sıçılmaz mı? Sıçılır.
      ···
    7. 7.
      +2
      Ecevitin genç hali şu an olsa var ya ülke uçar amk son zamanlarına bakmayın o adamın karısı yönetiyodu resmen son zamanlarında ama çok iyi liderdi Allah rahmet eylesin
      ···
    8. 8.
      -1
      hay mk sanayimiz çok iş yapıyorda çalışmaması kaldı
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster