1. 51.
    +1 -1
    NEB değil o nep ahaha mal. kuran'ı da arapça değil türkçe oku, biraz anlarsın; kadın'ın miras hakkı erkeğin yarısıdır, boşanma hakkı kısıtlanmıştır, erkeğin giyim kuşamı hakkında tek satır ayet yokken kadının ne giymesi, nasıl davranması vs hakkında muhafazid satırlarca ayet uydurmuştur, cennet tasvirinde bile erkeğe memesi yeni çıkmış bakireler vaadedilirken kadına özel tek bir vaat sunulmaz. zaten ayşe haricinde islam tarihinde politik-sosyal konumu yüksek bir kadın da yoktur, halbuki o kız çocuklarını gömdüğünü söylediğiniz mekkeli müşrikler tanrıçalara tapardı ("putların" isimleri de hep kadın isimleridir), lider grupta kadınlar da erkekler ile aynı haklara sahipti.

    ben sovyet iktisadi tarihi hakkında 55 sayfa yazı yazdım tkp'nin komünist dergi'sine embesil, bilkent'te de 250 kişinin önünde soviet industrialization process üzerine konuşma yaptım henüz lisans 1. sınıfta. lenin'in development of capitalism in russia kitabını da oku, 1917'de rusyada olgunlaşmanın arefesinde bir kapitalizm vardı, bolşevikler köylünün yanı sıra 3 milyon sanayi işçisini de örgütlediler iç savaş boyunca. sovyetlerde olmayan kapitalizm değil, ağır sanayi ve endüstri idi, 1928'den sonraki ilk iki 5 yıllık kalkınma planlarıyla sovyetler endüstrisini de tamamladı.

    neyse bunları çok uzatmaya gerek yok, çünkü klagib bir islamcı yobazsın, aklını hapsetmiş, uyduruk cehennem korkusuyla insan onurunu gibip atmışsın. bilim yayıldıkça din denen karanlığın, vahşetin önü kesilecek, muhafazid'in dünyaya sadece kan ve hırsızlık getiren bu uydurmaları silinip yok olacak.

    edit: ahaha amk ya adam liseliymiş o kadar paragraf döşedik bu amsalağa.
    ···
   tümünü göster