/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -2
    son cümlenizi yok sayarak yanıtlıyorum.

    zaten bu söyledikleriniz içimi sızlattığı için oy veriyorum. artık asker, polis şehit olmasın, öğretmenler ölmesin diye veriyorum. bu insanların dağa çıkmasının sebebi kendilerini temsil edememeleri ve söz haklarının olmamasıydı. eğer ki meclise girerlerse, silahlı mücadelenin anlamı kalmayacak, artık HERKES ama herkes buna tepki gösterecek. pkk'yı devre dışı bırakmanın yolu, meclisten geçiyor. bu insanlar zevk için dağda değiller. seslerini duyurabilmek için dağdalar. ha bunu kabul etmem, terörist örgüttür pkk o ayrı. ama meclise girdiklerinde azıcık da olsa bulunan meşruiyetleri tamamen ortadan kalkacak.

    pkk da dahil tüm kürt hareketleri ayrılıktan vazgeçti. ancak bu ülkede 10 yıl öncesine kadar insanlar kürtçe konuşuyor diye hapse atılıyordu. dağa çıkmanın tek sebebi bölünbme arzusu olmak zorunda değil yani. hizbullah, dhkp-c vs de silahlı örgütler, bölünmek mi sitiyorlar? hayır hepsi zorla bir şeyleri kabul ettirmeye çalışıyorlar. bölünmek mecburi değil yani. ha silah kullanan herkesi kınıyorum, hepsi şerefsizdir o ayrı.

    amerika birleşik devletlerine bir göz atın derim. her eyaletin kendine özgü bayrağı vardır, bir de amerikan bayrağı vardır hepsinin üstünde. kürdistan da bir eyalet ismi olacak, bayrağı olacak, ama asıl kimliğimiz türkiyeli olmamız olacak. tıpkı izmir'in de kendine ait bayrağı ve eyaleti olacağı gibi.

    not: türk'üm.
    ···
   tümünü göster