1. 1.
    +2 -16
    Her insanın, bakın, her insanın diyorum. Ne renk belirttim, ne din, ne dil, ne mezhep ne başka bir şey, her insanın yaşamaya hakkı vardır, her ne olursa olsun.

    Yaşama hakkı dediğimiz olgu da şöyle bir şey:

    ''Yaşama Hakkı, kişinin fiziksel varlığının sürdürebilmesinin güvencesini oluşturan insan hakkı. 4 Kasım 1950 tarihli Avrupa insan Hakları Sözleşmesi'nin 2. maddesinde herkesin yaşama hakkının yasayla korunacağı, yasanın ölüm cezasını öngördüğü bir suçtan dolayı mahkemece verilmiş bir cezanın yerine getirilmesi dışında hiç kimsenin kasten öldürülemeyeceği belirtilmiştir.

    Bir insanın, ölmesine
    sevinmek(!)bu vicdansızlıktır, bu ahlaksızlıktır arkadaşlar. Bu insanlar, insanlıktan, insanlık dersinden bir şey anlamamış kişilerdir!

    Bir de şöyle bir yan var. O bombalı saldırı da olduğunuzu düşünün bir an. Ve bomba patladıktan sonra, o korkuyla, o adrenalinle, sağa sola kaçıştığınızı, varsa, çoluğunuzu, çocuğunuzu, kardeşinizi, ağabeyinizi, ananızı, babanızı, bacınızı, eşinizi, arkadaşınızı, akrabalarınızı korumaya, kollamaya çalışırken belki de, size bir yandan, gazla, tazyikli suyla müdahale etmeye çalışan
    POLiSvar!

    Bu nasıl bir şey arkadaşlar! Bomba patlamış! Kaçıyorsunuz! Ve size, Biber Gazı ve Tazyikli Su sıkılıyor! Bu mümkün mü? Kendinizi koyabiliyor musunuz oraya?

    Ben orada o bombayı patlatanlara da, insanlar canını kurtarmaya çalışırken onlara gaz sıkan, su sıkanlara da, insanların ölmesine sevinenlere de tek bir şey diyorum:

    Yazıklar olsun arkadaşlar, gerçekten yazıklar olsun. Bizi, bu hale birilerinin getirdiğini göremeyecek, anlayamayacak kadar
    sığsınız'' ne yazık ki.

    "Ya birlikte kardeş gibi yaşamayı öğreneceğiz ya da aptallar gibi hep beraber yok olacağız."
    Martin Luther King
    ‪#‎BarışKazanacak‬

    Belki biz öleceğiz, ama barış, mutlaka yaşayacak!
    ···
    1. 1.
      +4
      seni de barışını da gibeyim. barış savaşla mı olurmuş bana anlattırma şimdi aynı şeyleri. nasıl bir kafa var sizde amk.
      ···
      1. 1.
        0
        Anlat dinleyelim? Ben barış, savaşla olurmuş gibi bir iddiam yok.
        ···
      2. 2.
        +1
        http://inciswf.com/1293985576.swf
        ···
    2. 2.
      0
      11.1.2 verdim şukunu
      ···
   tümünü göster