/i/Tespit

  1. 101.
    0
    ulan adamlar hareket alanı bulabildikleri üniversitelerde bu savaşların anmalarına satırla, sopayla saldırmaya kalkıyor, kimi beyinsizler de çıkmış ama onlar da oradaydı diyor.
    gibtirin lan çanakkale uzakmış aq çanakkalede vatanın her tarafından gelen askerler şehit düşmüştür bi kürtlere mi uzaktı aq ki inanmayan gider mezar taşlarını okur. ÇiNiKKiLi iZiKTi SiYEE aq daha türk bayrağına taahhamülünüz yok utanmadan beraber savaştık diyosunuz beraber savaşan bunları yapmaz. defol ajitasyon yapma

    "çanakkale çok uzaktı, kürtler o yüzden gidemediler" yalanı burada da piyasaya sürülmüş. kimin tarafından? kürtlerin sadık yari solcular tarafından.

    çanakkale'yi savunan ordu 2.ci orduydu. ingilizler çanakkale'den çekildikten sonra koskoca ikinci ordu bütün personel ve ağırlıklarıyla bir kaç ay içinde çanakkale'den doğuya aktarılabilimiştir. demek ki doğudaki kürtlerin çanakkale'ye aktarılabilmesinin yönünde bir engel yoktur.

    kürtler çanakkale'ye olanakları olmasına rağmen gitmemiştir. giden savaşmamıştır. ilk fırsatta firar edip etrafı yağmalamış ve ordunun başına bela olmuştur."
    ···
   tümünü göster