/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    0
    @12
    et9'da yazanlar dogrudur. abd incirlige mi girmedi? türbeyi mi kaçırmadı? adileye de savcının kafasına silah mı dayanmadı? hangisi yanlış?

    kılıçdaroglu ve bahçeli bu ülkeyi yönetmedi. bahçeli sadece başbakan yardımcısı oldu. peki bu durumda nasıl oluyor da devleti yönetemeyeceğine kanaat getiriyorsun? hatta getiriyorsunuz?

    ebediyen erdogan mı yönetecek ülkeyi? elbet akp ve erdogan gidecek?
    ayrıca bugün alternatif parti çıkmıyorsa bunun sebebi seçim barajıdır. sadece rusyada yüzde 7 ve tüm avrupada yüzde 3 dolayılarında iken türkiye de yüzde 10'dur. erdoganın seçim barajı hakkında iktidar olmadan önce ve iktidar olduktan sonraki açıklamalarını netten araştır panpa. sonrasında seçim barajı nedir araştır ve alternatif parti çıkmaması ile arasındaki bağıntıyı kurmaya çalış.
    erdoganın ve akp'nin neler yaptıgını yazdıgım diğer entrylerden oku tekrar tartışalım panpa.
    ···
    1. 1.
      -1
      Sen orda merkel suratımıza bakmadı gibi bir düşünceyi savunursan bende derim ki Davosta'da biz israili sktik, Süleyman şah zaten sembolik olarak orada duruyordu daha önce bazı nedenlerden dolayı taşındı bugünde güvenlik açısından sınıra daha yakın bir yere taşındı.

      %10 seçim barajı olmassa ülke koalisyonla yönetilecek birçok ülkede bunun için seçim barajı var, koalisyon döneminde mi Tükiyenin hali daha iyiydi yoksa şuanmı?
      ···
      1. 1.
        0
        Panpa almanyada koaliayonla yonetiliyo ve ekonomik-siyasi acidan oldukca guclu iktidarda tek ses olursa destekcileri haric herkes karsi olur rejim otoriterlesir koalisyon olursa farkli goruslere saygi gelisir
        ···
    2. 2.
      0
      sen amerika ve israilin gücünün farkına varamamışsın panpa. fed okyanus ötesinden açıklama yapıyor bizim ülkede borsa dibe vuruyor, dolar fırlıyor. bizim israili falan gibtigimiz yok panpa. adamlar çatır çatır gemimizi bastı, sonuç? özür dilettik vay bee. orada ölen insanların ailelerine sor bakalım o özür o ailelerin ne işine yaradı? o gemiyi düzgün şekilde korusaydın ya. hadi neyse israili davosta gibmiş olalım, senin dediğin olsun.
      orada sadece merkel yazmıyor panpa. adliyede savcımız öldürülmedi mi? abd incirliğe girmedi mi? bunları es geçme.

      seçim barajı 82 anayası ürünüdür. erdoganı savunuyorsun. ben de diyorum ki; iktidar olmadan önce seçim barajına karşı çıkan erdogan şimdi neden "seçim barajını biz getirmedik ki biz kaldıralım" diyor. ne degisti?

      koalisyon kötüdür mantıgını kafadan atmamız lazım. akp ve erdogan dayatmasıdır bunlar. daha öncesinde koalisyon dönemleri kötü zamanlar geçirdiyse bu ülke, bundan sonraki koalisyon dönemleri de kötü olacak diye bir şey yok. haa iyi de olmayabilir tabiki. koalisyon ile yönetilen ülkelerden birisi norveçtir. ne kadar gelişmiş bir ülke oldugunu araştırırsın. bizim siyasilerimiz koalisyonu beceremedi diye koalisyonu kötülemek ancak akp ve tayyibin yapacagı bi uygulamadır.
      ···
      1. 1.
        0
        Kardeşim öncelikle Erdoğanı savunmuyorum yarın daha düzgün bi lider çıkartsın siyasiler gidelim arkasında olalım ama maalesef şuan böyle bi durum yok.

        Adliyede savcının öldürülmesini neye bağlıyorsun ki? Bütün ülkelerde böyle bir güvenlik zaafiyeti olabilir, Mavi Marmara Türkiye devleti adına gitseydi eğer dediğin doğruydu ama mavi marmara bir sivil hareketti o yuzden sadece özür ve tazminat alabiliyoruz maalesef, ama tam tersi olupta Türkiye devleti adına gitmiş olsaydı o yardımlar dediğin doğruydu. Senin dediğine göre ABD Başkanlıkla yönetiliyor ve dünyanın süper gücü o zaman bizde başkanlıkla yönetilelim sonuçta bunu hiç denemedik değilmi?
        ···
      2. 2.
        +1
        Konuyu açtıgın ilk mesajda akp ve tayyibi savunmadın mı? ben mi yanlış anladım? kılıçdaroglu ve bahçeli bu ülkeyi hiç yönetmedi? neye dayanarak bu kişilerin lider olabileceklerine ihtimal vermiyorsuın?
        ayrıca, farklı bir lider çıkmıyorsa seçim barajı yüzündendir. partiler seçim barajını geçerse meclise vekil gönderir, kendini ifade eder. miting yapmak için hazineden pay alır vs. bu yüzden seçim barajının yüzde 10 olması bu ülkede alternatif liderlerin ve partilerin çıkmasını engelliyor.

        mavi marmara ve adliye hakkında da haklı oldugunu söyleyelim hadi. ben başkanlık sistemi kötü demedim. ama sen koalisyon kötü dedin. ben de senin sözüne karşılık koalisyon ile çok harika yönetilen bir ülke örneği verdim. erdoganın dogrusuna dogru diyorum ben zaten. ama yanlışına da yanlış demek gerek. bir söylediği diğerini tutmayan bir kişiye lider demem ben. ekonomimiz çok güçlü deyip insanları kandıran bir insana lider demem ben. ne zaman ki fed ve wall street'ten yapılan açıklamalar sonucunda bu ülkede dolar fırlamaz ve borsa düşmezse o zaman bu ülkenin ekonomisi saglam diyebiliriz.
        https://www.youtube.com/watch?v=RJ55nMQbGHg
        ···
      3. 3.
        0
        FED'in açıklamalarından etkilenen sadece Türkiye ekonomisi değil gelişmekte olan bütün ülkelerde bizim kadar çok etkilendi ama ekonomi hakkında fazla bir bilgim olmadığını söyleyebilirim size o yuzden fazla yorum yapmayacağım bu konuda.

        Kılıçdaroğlu bana göre CHP'yi bile zar zor yöneten bir insan onun döneminde birçok önemli isim bunu gördü ve CHP'den ayrıldı zaten, Bahçeli ile ilgilide eğer bazı olaylara daha ılımlı bakarsa düşünülebilinir ama bunada onun ve arkasındakilerin ideolojisi elvermez.
        ···
      4. 4.
        0
        Evet sadece türkiye etkilenmiyor ama türkiye ekonomisi güçlü olarak gösteriliyor akp ve dexer tarafından. Ekonomik olarak araştırma yaparsan eğer ülkenin aslında krizde olduğunu görebilirsin. En basitinden 2014 son çeyreğinde 103bin esnaf kepenk kapattı. Durum kötü yani. Ülke ekonomisi ne kadar güçlü olursa ülke de o kadar güçlü olur.
        Bahçeli için söylediklerine katılıyorum. Kılıçdaroğluna en azından 1 dönem şans tanınmalı bence
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster