1. 1.
    +7 -1
    - ilk başlarda kendi içinde mis gibi yaşıyodu sözlük ahalisi. Küçüktük ama huzurluyduk, eğleniyoduk.

    - Sonra büyümeye başladı sözlük. Biraz büyüdü..Üçüküncüler, Dötüncüler geldi. Daha çok başlık açıldı. inceden bir rekabet ortamı oldu inci'nin kendine has mizahında. Genişleyen bi kitle oldu. Yazar efsaneleri hikayeler yazıldı. Daha büyük olan dünyaya adını daha çok duyurdu sözlük. gibertmeler yapıldı, sadece sözlük ahalisi anladı ve güldü, konuştu bunlar hakkında.

    - Bebiş ve analtıncılar geldi. Sözlüğün şanssız nesilleri de diyebiliriz bunlara çünkü ilk has nesilcilik bunlara yapıldı. Daha çok troll yapıldı ve trollün taku çıkıp rahatsız edici bir hal aldı. Bu rahatsız edici trolleri Timur'a benzetiyorum. Zarar verdi, ama sözlük haslığını koruyordu. inciCaps var artık, facebookta en popüler sayfalar bu sitenin alt sürümleriydi. Evet! inci artık neredeyse internetin süper gücüydü. Anadolu hakimiyeti tamamen bizde, trollere, ergenlere, liselilere rağmen ödün vermiyordu haslığından.

    - Sonra biz geldik. Yepyeni bir halk. Yemişinciler. istanbulun fethiyiz biz. Tam bi geçiş döneminde geldi yemişinciler. Bizim zamanımızda çağ kapandı, çağ açıldı sözlükte. Toprak bütünlüğü sağlandı. Tam bi süper güç oldu inci. inciCapsin en yaratıcı muazzam akımlarla dolduğu, sözlükte en komik, korkunç, heyecanlı, mastürbasyonluk hikayelerin anlatıldığı, dünya çapında sitelerin gibertmelerine karşı çıkamadığı, her an her yerde yerinde trollemeler yapabildiği, herkesin tanıdığı bir yerdi artık. Fakat.. birşey vardı. Bi bozulma oldu. Eğleniyodu ahali ama eski tad yoktu. Bunca iyi şey vardı ama bir o kadar kötü şeylerde vardı. Bırakan reyizler oldu. 12 yaşında veletlerin günde 100 entry girmesiyle karşı karşıya kaldı sözlük, efsane @2 olma çabalarında anancılar gördü ve emrecan2000 gibi nicklerle rahatsız edici trollere marus kaldı. ismail Aydogan emo converter dan entrylerle, "bu başlık nasıl açılmamış yha" entryleriyle, çalıntı başlıklarla, sonu gelmeyen ana bacı sövüşmeli ateizm-islam kavgalarıyla, siyasetlerle, yolla panpacılarla doldu sözlük. Evet yine inci sözlüğün o haslığı üstündeydi fakat kaybediyordu kendini. Aranır oldu kaliteli başlık ve
    - ciksinci nesil geldi. Saray devşirmelerle dolmuştu ve taştı artık. Asıl halktan kişiler eziliyordu, ticari imtiyazlardan dolayı yerli tüccarlar ticaret yapamıyordu. Silik yiyen reyizler oldu. Kimi bıraktı kimi geri döndü ciksinci olarak. ciksincilerin bir çoğu liseli, bir kısmı reyizlerdi fakat analtıncı ve yemişinci nesiller tarafından haksız nesilciliğe uğrayınca gurur meselesi yapıp bırakanlar oldu, savaşanlarda oldu. isyanlar çıktı, birincisinden yemişincisine herkes isyan etti. Herkes isyan ettikçe kendini düşünen padişah yazar alımlarını 40gün40gece açık bıraktı. Daha çok reklam aldı. Halk sefalet içindeyken sarayda lüks harcamalar yapılıyodu, hatta dış borç alınıp yeni saray yaptı padişah kendine.(bkz incivine).
    - Dokununcular, önüncüler ve yeni tasarım.
    Silik yiyen analtıncı ve yemişinciler bu nesille tekrar döndü sözlüğe. Fakat bu nesillerin neredeyse hepsi liseliydi. Sözlüğün iyice taku çıktı, haslığı gitti. Gündüz vakti cehennem gibiydi. Hafta içi gece 1 den sonra sözlüğün eski havasından ufak esintiler yalayıp geçiyordu sol taşşağı. Toprak kaybı vardı. AOG cular geldi. Ve kendilerini inciden üstün gördüler. Sözlüğün 4 bir yanını işgal ettiler. Tek umut tasarımın ta kendisiydi ki bir gece ansızın oda gitti. Sapsarı göz giben rengiyle o taktan tasarımda gece modunu farketti yazar kimseler. Popüler başlıklar vardı. Primcilerle doldu. Sırf popi olmak için zıt görüşleri iki ayrı başlıkta savunanlar, duygu sömürüsü yapanlarla doldu. Yanıtla sistemiyle @2,@3,@4... sistemi kayboldu, karman çorman başlıklarla doldu. Silik yiyip geri dönen 1,2,3. nesillerde bıraktı, sözlüğün eski halinden anılar anlatabilecek 4. lerdende bırakanlar oldu. Reyiz kalmadı sözlükte. Heryer işgalci, fırsatçılarla doldu. Toprak kaybedildi, saygınlık yitirildi, başarısız seferlerle, gibertmelerle karşı karşıya kaldık. Dünya gelişirken biz durduk. Kendi fabrikalarımız yok, kendi mizahımız yok, herşeyi dışarıdan alıyoruz. Kendi arabamız, silahımız, mobil uygulamamız bile yok. Halk sefalet içinde, padişah paranın dıbınakoyuyor.
    ···
   tümünü göster