/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    istediğin yerden arsa veriyorsun çalıyorsun çırpıyorsun medyayı basını elinde tutuyorsun yasaklar getiriyorsun ülke içindeki insanların özgürlüğünü kısıtlıyorsun seçim geldiği zaman eline kuran ı kerimi alıyorsun biz dindarız diye geçiniyorsun ama haram lokma yiyorsun, ayın sonunu nasıl getireceğim diyen adamın parasını alıp mafyalık yapıyorsun, neo-liberalizm yapıyorsun abd nin ayağını yalıyorsun bop un eş başkanı oluyorsun. başkanlık sistemini kuvvetleri kendi üzerinde toplamak adeta diktatör olmak için istiyorsun, insanlar açlıktan kırılırken sen onların parasını alıp oğluma damadına bakanlarına yakın çevrene dağıtıyorsun gemicikler alıyorsun, üniversiteli gençler sen döner yerken gelip harçları 5 katına çıkardınız açız derken sen istifini bozmadan yemeğine devam ediyorsun ve korumalara dövdürtüyorsun gençleri. pek tabii sen haklısın çünkü bu millete eden yaranır. çalıyorsun ama çalışıyorsun yol yapıyorsun canım oy vermemiz lazım yani adam çalıyor ama benim paramı çalıyor sana ne oluyor demi. ahh ah be gülüm at gözlüklerini çıkarsak, kendimi kullandırtmasak sömürtmesek de ülkece refaha yürüsek özgürlüğe yürüsek.
    ···
    1. 1.
      0
      at gözlüğü diyorsun ama bu söylediklerinin tamdıbını savunan biriydim daha geçen seneye kadar. Akparti düşşün diye sokaklara çıktık gezi olaylarında günlerce meydanlarda gaz yedik coplandık. Ama iyikide yemişim coplanmışım, yoksa göremezdim gerçekleri.

      demişsinki;
      +istediğin yerden arsa veriyorsun çalıyorsun çırpıyorsun;

      -yazdığımı anlamaya çalışmıyorsun panpa. Yukarıda bu konuyu izah ettim. Senin devletini sen yönetmezsen, başkaları sana biz chp yiz der gelir ülkeni yönetir. DSP MHP kualisyonunda olduğu üzere. Yine aynı seyler yaşanmasın diye satılan yerler belirli odaklar üzerine akparti yandaşlarına satılır. Yani devletin yandaşına. Bu legal bir davranıştır. Soyut baktığında illegal bir düzen olarak algılanır fakat istenilende bu. Sonra gelip Aslında LEGAL olanı illegal diye savunursun.

      demişsinki;
      +seçim geldiği zaman eline kuran ı kerimi alıyorsun biz dindarız diye geçiniyorsun
      -Demokroside siyaset yaparak devleti yönetirsin. Siyaset kavramında önemli olan oy toplayarak devleti yönetmektir. Burada Kuranı eline alması yada almaması değil sorun. Asıl olan devleti yönetmektir. Siyaset yapmadan devleti yönetemezsin. Sen de yukarıda bana siyaset yaptın fakirin parası dedin. fakirin ekmeğinden siyaset yaptın. Olay kuran yada sömürülen insanlar değil. Olay devleti yüceltmek. Atatürk bu devleti siyaset yaparak kurdu. Nasıl oldugunu biraz araştırırsan bulursun ama ben sana yine birkaç örnek vereyim. Meclisa kuran okutarak açması gibi...

      Her yazdığına cevap vereceğim illaki ama yaz yaz bitmiyor be panpa. Ama şunu bilesin yazdığın şeylere bakılırsa birşeyler biliyorsun ama tek taraflı düşünmeye alışmıssın alternatiflerini kullanamıyor ve başkaların sana dayattığı inançtan vazgeçemiyorsun. Ben ağlaya ağlaya gezi olaylarında ne yaptığımı farkederek her seçimde oy verdiğim chp den uzaklaştım nefret ettim, ahmakça geçen her günüm için ismet inönü ye lanet okudum.
      ···
    2. 2.
      0
      1. kardeşim demişsin ki özelleştirmeler iktidar yandaşlarına satılır. tekel'i akp hükümeti 292 miyon dolara ingilizlere sattı onlarda 810 milyon dolara amerikalılara sattı onlarda tekrar 2milyar 100 milyon dolara ingilizlere sattı böyle böyle el değiştirdi. bunlarmıdır akp yandaşı hükümet yanlısı. belli ki bunlar. bunları araştırmadan öğrenmeden böyle konuşma bence. akp yanlısına satmasının sebebi de bizde kalsın değil ucuza satıp para araklamak.

      2.seçim zamanı kuran ı kerimi alıp siyasete adet etmek düpedüz dini kullanmaktır, milletin duygularını sömürmektir. benim sana dediğim din üzerinden siyaset yürütüyorlar değil muhafazakar bir parti sonuçta fakat gelirde seçim zamanı kuran ı kerim i eline alırsa o zaman dini sömürmek olur. fakirin hakkını seçimden önce savunur öne çıkarır seçimden sonra gibtir edersen buda fakiri siyasete adet etmek olur. ikisi de yanlış insanların duygularını sömürmeye yöneliktir. senin savunduğun partide dini adet ediyor. ve atatürk ün yaptığı da seçimden önce değil ülkeyi kurtardıktan sonra yapılmış bir şey. tamamen ülke değerlerine saygıdan veya inançtan. kullanmak amaçlı değil.
      __________________

      tek taraflı düşünmeye alışmışsın diyorsun ama bundan 1 yıl öncede ben akp'liydim seçimlerde akp ye verdim oyumu akp yi savundum. ama haram lokma yedikten sonra çok değişti bunlar. senin 1 yıl önce gezi olaylarında bulunup da sonra akp ye dönmen de manidar. biber gazı iyi gelmemiş.
      ···
    3. 3.
      0
      abi haram lokma dediğin olayı anlamıyorsun işte. Başka türlü mücadele etme şansın yok. Bunu yapmak zorundasın. Tekel örneği vermişsin, o farklı bir durum. Tekel örneği çarpıtmaya girmiş biraz. 17 aralık olayıyla alakası yok oyuzden boşa düşürüyorsun beni direk savunmasız bırakıyorsun. Farklı bi başlıkla sorsaydın eyvallah ama 17 aralıga verdıgım cevaptann sonra bunu yazınca yazdıklarım havada ucuyor gıbı kalıyor yenı okuyucular ıcın.
      ···
    4. 4.
      0
      ya kafanda kurarak işte istediğin gibi cevap veriyorsun ama söylediklerin çeliştiği zaman boşa düşüyorsun.
      ···
    5. 5.
      0
      sen yanlış çarpık bilgiler sunuyorsun panpa, ben kuruyorum(düşünüyorum toplayıp çıkartıyorum) istediğim gibi cevap vermiyorum. iNAN BANA COK KAFA PATLATTIM, AILEMIN TAMAMI SOL GORUSLU BIREYLERLE DOLUYDU. BENDE SOL GORUSLU BIRIYIM. DINLE IMANLA ALAKAMDA YOK.

      HAYATI HER ANINA KADAR YASADIM 30LU YASLARA GELDIM, 1 NESIL YAZARIYDIM 5 SENEDIR FALAN UGRAMIYORDUM SOZLUGE. SUAN MANISADA BI OTELDE TEK BASIMA PINIKLIYORUM TWITTERDA GEZERKEN INCISOZLUK UZERINE RT GORDUM GELDIM. SOLFRAME GORDUKLERIMDEN SONRA YAZAYIM DEDIM. INAN BANA 3 FARKLI UNV BITIRDIM. SIZOFREN FALANDA DEGILIM.

      SOZLUGE GIRDIGIMDE CANIM YANDI, VE GENCLERE YARDIMCI OLMAK ADINA BILGI VERMEYE CALISIYORUM. OYUZDEN BURDA ALGI OPERASYONU YAPMAK YERINE YAZDIKLARIMA OKUYACAK OLURSAN YAZDIKLARIMIN TAMAMI KAFAYI KULLANARAK YAZILMIS SEYLER ALGI AMACIYLA YAZILMIS "Tekel'i akp hükümeti 292 miyon dolara ingilizlere sattı " gibi dökümanlarla uğraşmadan bildiklerimi tanık olduklarımı yazıyorum 1.agızdan.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster