/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +58 -9
    Oğlunu cümleleri:
    Babam "akşama görüşürüz" diyerek evden çıkar ve en az 3 ay gelmezdi. Eve geldiği zaman 55-60 kg kadar düşerdi. Ayaklarının altından taşları cımbızla toplardık. 2 ay yataktan çıkmazdı. Her geldiğinde Kur'an okur, kurban keserdi. Hiçbir zaman müzik dinlemezdi. Gittiği operasyonlarda çatışma sesini kaydeder onları ve Abdülsametten Kur'an dinlerdi.

    Bir keresinde çatışmada sıkışan bir timi kurtarmak için desteğe gitmişti. Eve geldiğinde üzerinde Kan vardı. Giyisisini çıkartıp sıcak suya bastı ve Kazanın için tamamen kırmızı olmuştu. Sonra bu suyu bir çukur kazıp içine döktük ve üstünü kapattık .Babama ne oldu diye sordum. Bana destek için gittiği timdeki bir asker yaralanmış. Babam onu omuzuna almış ve oradan çıkarmış ama askeri hastaneye yetiştirememiş Şehit olmuş. Sonraları babam ne evden çıkarken hep gözü kanı döktüğümüz çukura takılırdı ve bize derdi ki. Sakın oraya basmayın orada Şehit Kanı var.

    PKK'lıların öyle bir korkulu rüyası olmuş ki. Telsizlerde "Yeşil geldi" dediklerinde teröristler çekilmeye başlarmış.

    Yeşil bölgeyi çok iyi bilirmiş. Bölgeye yeni gelen bazı Komutanlar ondan yol tarifi nerelerde pusu atılıp atılamayacağını sorarmış.

    Bir keresinde PKK kampına baskın düzenlenecek. Kampa gidiliyor fakat kampta kimseyi bulamıyor. Askerler geri çekilirken YEŞiL orada kalır ve bölgeye hakim bir mağraya geçer. Teröristler geri dönene kadar bekler ve onlar geriye döndüğünde birliklere haber verir ve askerlerin gelmesiyle kampı düşürürler.

    Bir köye gittiğinde köy kahvesinde gece burada kalıcam der ve bu haberin dağa gideceğini bilir. Gece kendisini öldürmeye gelen teröristleri pusuya düşürüp öldürüyor.

    Alparslan Türkeş Elazığ'a ziyarete geldiğinde onun korumalığını yaparmış. Türkeş yeşili çok severmiş. ( Oğlunun ifadesine göre )

    Yeşilin şu anda Antalya larada yaşadığı düşünülmektedir.
    ···
   tümünü göster