/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    sonra azteklere gelecek olursak mayalar sonrası devralmış gibi durmaktadır astronomiyi ve gök bilimini. onlarda mekgiba civarında uygarlık kuurmuşlardır yapıları inşaat biçimleri yine mayaları andırmış olsada ikiside çok farklı zaman diliminde yaşamışlardır. bu arada mayaların yok olmasının sebebi kirli çevre etmenleri sonucu olduğu biliniyo panpa cünkü adaklarını adadıkları yeri temizlemezlerdi ve su içip ekin ektikleri yere atarlardı kurbanların ölülerini.
    edit : bende görünmediği için bu kısım birdaha yazıyım dedim bu kadar panpa ama kapsamlı şeyler için senin sorup benim cevaplamam daha doğru olur
    ···
    1. 1.
      +1
      orta amerikada maya aztek uygarlıklarından başka ırk medeniyet yaşamış mı panpa

      maçu binudan da bahsetsene biraz
      ···
      1. 1.
        +1
        senin kesin sınavın var yada şuan sınavdasın ondan soruyorsun hahaha :D panpacım şimdi kolombdan öncesi ve sonrası diye 2ye ayırmamız lazm cünkü sayısız uygarlık var ama sanırım sen kolomb öncesiini soruyosun cünkü maya aztek dediğine göre o dönemde kurulan uygarlıklar şunlar Olmek, Toltek, Teotihuacan, Zapotek, Mixtec, Aztek, Maya (Orta Amerika) ve inka, Moche, Chibcha, Cañaris (And Dağları) 'dır maçu binu dediğin olayı inka'lar kurmuştur bir dağa inşa edilen kocaman bir şehirdir. tesadüftür ki aztek ve mayalar gibi onların yapıları da şaheserlerdir. neden yapıldığını (dağın eteğine bilmem ama bazı yapılarında hiç birleştirici madde kullanmadan jiletin gecebiliceği incelikte birleşme noktaları yapmışlardır düşünsene o kadar muazzam kesmiş ve birleştirmişler.
        ···
      2. 2.
        0
        sen ne işle meşgulsun tarih mi okudun panpa :D
        ···
    2. 2.
      +1
      evet panpa tarih okuyorum ve böyle şeyleri araştırmayı seviyorum
      ···
   tümünü göster