/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +1 -1
    Kardeşim ateistin hakkını savunun ideoloji popülist ideoloji değil, bireyci ideolojidir. Senin ne düşündüğünü veya neyi savunduğuna devlet karışamaz. istersen televizyonlara çıkıp ateizmi de savunabilirsin kendi içinde de yaşayabilirsin. Ne bir müslüman, hristiyan gelip sana niye ateistsin işte ateistler şöyledir böyledir diyebilir, nede sen gidip başka bir dinin mensubuna veya ideolojinin mensubuna aynı şekilde yapabilirsin. Bireyciliğin temeli bunlara dayalıdır. Türkiye'de bireyciliği savunan partide LDP' dir.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      ikna olmadım. herkesin kendilerine göre doğrusu vardır. ateizmi savunan salt ldp değildir elbette. hdp toplu kalkınmadan söz ediyorken bana ldpnin bireyciliği savunmasından ve bunun ateizmine getirilerinden söz etmişsin. ateizm bireysel bir hareket değildir. toplumsal bir hareket de değildir aslına bakarsan. skitir et yani.
      ···
    2. 2.
      0
      Ateizm tabii ki bireyseldir. Siz arkadaşlarla toplaşıp beraber mi karar verdiniz ateist olalım diye. Kendin öyle düşündüğün için, tercihin o yönde olduğu için ateist oldun. Ayrıca bireycilik sadece ateizme değil her türlü düşünceye ve ideolojiye saygı duyar. Ben hiç sanmıyorum ki HDP'liler bir Türk faşistine saygı duyar. Ama bireycilik de Türk faşisti arkadaşa da, Kürt faşisti arkadaşa da, ateiste de, deiste de, müslümana da, budiste de, komüniste de herkese saygı duyar, eşit seviyede yaklaşır.

      sonuçta motto: http://imgim.com/ldp.jpg
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      valla ev arkadaşım ülkücüydü. ben de ateist hdpli idim. hiçbir sorun çıkmadı. gül gibi geçinip gidiyorduk. benim deist, müslüman, komünist, ermeni, türk, rus, çerkes arkadaşım var. ve hepsiyle gül gibi geçinip gidiyoruz. bu arada bayağı çevrem de varmış genç adam. bireyselcilik zırvalarından bahsediyorsunuz. ben isterdim toplaşıp hadi ateist olalım diye ama bu pek mümkün görünmüyor. kılıçla müslümanlık yaymak gibi olur. yani kısacası, bu işler, ben kendim ateizme katıldım. kendi kararımla. o halde ateizm bireyseldir savını doğrulamaz. başka bir kimse, araştırmalar yaparak müslümanlığı seçerse bu müslümanlığı da bireysel bir hareket/örgüt yapmaz. dolayısıyla ne ateizm ne müslümanlık ne de diğerleri bireyseldir. öptüm by.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster