/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -1
    E kardeş kurana göre hareket etmekten bahsediyorsun da , kuran bütün müminler kardeştir diyor.

    Sen müslüman kürtleri kardeşin olarak görmen gerektiğinin bilincinde misin?
    ···
    1. 1.
      +2 -3
      ırkçılık dinimizce günah ama yapıcak bir şey yok. insanları kardeşim gibi görmek zorunda değilim

      ben Kuranda kardeşlik ifadesi yoktur demiyorum bak. onlar Kuranın ayetlerini tahrip ediyor ama

      ayrıca k*rtlerin çoğu münafık bana kalırsa
      ···
    2. 2.
      +2
      Kardeş , münafık kafirden daha ağır bir ifadedir.

      Sana bir kişinin başka bir insana kafir dediği zaman aralarından en az birinin kafir olduğunu hatırlatırım. Yani kafir dediğin adam kafir değil ise sen kafir oluyorsun iftirandan dolayı.

      Katılıyorum , kuranın Allah kelamı olduğuna inanmıyorsan kardeşin gibi görmek zorunda değilsin , ama inanıyorsan müslümanların arasında ayrım yapmaksızın kardeşim diye kucaklayabilmelisin.
      ···
    3. 3.
      +3 -1
      Panpa bak Kürt Türk kardeştir kürt birisinin yerine kendini koy turkler tarafından dislaniyor her saniye bölücü muamelesi yapılıyor hain deniyor agrina gider yapmayın Kürt değilim yanlış anlama sadece ırkçı tutum yüzünden Türk Kürt ayrildi Çanakkale savaşında sadece Türk vardı demi senin düşüncene göre bu arada ben Çerkezim bazı huur çocukları da Çerkez ethemin dolleri diyor hani Türk hain yok Türkler sutten çıkma ak kaşık amk bu arada tek bir kişi yüzünden veya olay yüzünden bir ırkı sorumlu tutamazsın ben Türkiye de yaşayan ve dilini dinini seven birisiyim faşist tavırlarınızdan vazgeçin artık simdi bazı dar kafalı yobazlar küfür ederek akli sira olmayan dar kafasıyla kendisini yucelttigini sanacak. Son bir söz söylemek istiyorum Nasil konuştuğun ahlakını ne konustugun zekanı gösterir kardeşim bak bu ırkçı tutumunuzdan vazgeçin boluyorlar bizi yapmayın oyuna gelmeyin
      ···
    4. 4.
      +2 -1
      En üzücü olanı da , aklı selim yorumlar yapan insanların şu sözlükte giblenmemesi.

      Kürtler maymun filan diyeceksin ki , prim yapasın. Sevilesin.

      Ama kusura bakmayın kardeşim , siz beni ve benim gibi insanları seveceksiniz diye dinimin emirlerine karşı gelemem , gelmeyiz.
      ···
    5. 5.
      +2 -1
      Boşver panpa bunlara vurma kırma olacak gırgır şamata olacak. 6 yıl doğuda kaldım inan bana Türklerden iyi Kürtler var
      ···
    6. 6.
      +1 -1
      siz önyargılı ve dünyaya pembe gözlüklerle bakan küçük insanlık sevgi pıtırcıklarısınız

      ayyy kıyamam yaaa .s.s
      ···
    7. 7.
      0
      benim elektriğimi kaçak kullanan, ben anasının amı gibi vergi verirken vergi kaçıran önemli günlerde sağı sola yakıp yıkan insanların namusuna göz diken kürtler benim kardeşim evet.
      şimdide biri çıkıp onlar pkklı kürt değil dicek
      ···
    8. 8.
      +1 -1
      @1.7 , hayatında kaç kürt tanıdın bilader? Ben bayağı bir kürt tanıdım hiç de senin dediğin gibi insanlar değiller.

      Ayrıca , bağımsızlığı isteyen kürtlerin bile kendilerince sebepleri var. Adamlara hayvan muamelesi yapıyonuz oğlum , adam durmak ister mi ondan sonra? Sen de kürt olarak doğsaydın , dilini ve kültürünü korumak isteseyecektin doğal olarak. Ee madem bu insanlara zorla sen türksün demeyi bırakalım , kürtçe konuşmalarından rahatsız olmayalım.

      Ya arkadaş , üniversitemde %100 ingilizce eğitim dili ama bir Allahın kuluna da batmıyor hatta seviniyorlar. Ama gidip kürtçe eğitim veren okul açsan , okulu taşlar insanlar şu ülkede.
      ···
    9. 9.
      0
      @1.7 sağı solu yakıp yıkan insanlar diyorsun gezi parkındaki esnafa saldıranların hepsi Kürt değil mi ? Bu arada benim babam öğretmen Doğu görevini Erzurum/Tekman Köyünde yaptı Palandöken'in arkasındaydı köy. Ve dostum senin bu önyargılı tutumuna hayretle bakıyorum. Senin PKK dediğin o huur çocukları köye inip zorla Kürtlerden erzak alıyorlardı ha Kafana silahı doğrultup ya canını ya malını diyorlar. Bide yılda bir 15 gün ilkbahar olurdu inan bana elektrik kesildiği zaman 2-3 ay gelmiyordu Ulaşım desen yayan yapılıyordu o kışın ayazında saatlerce yol yürümek nedir sen bilmezsin. Bak sana yemin ediyorum biz lojmanda kalıyorduk ve lojman 1 metreye kadar kar gördü. Doğuya gitmeden önce bende senin gibi düşünüyordum kardeşim oyuna geliyorsun. Öğretmenleri kaçırıyorlar (erkek öğretmenleri öldürüyorlar genelde bayanlara da tecavüz ediyorlar) kardeşim bak berbat bir yer kabus dolu 2 sene kaldım. Sen kolay mı sanıyorsun? Bu işlerden ne kadar anlıyorsun? Atıp sallama kardeşim görmeden yorum yapma. Doğu görevi bittikten sonra daha doğrusu biz bittiğini sanıyorduk Huur çocukları evrakları ilçeye teslim etmemişler doğu görevi 2 günle geçersiz sayıldı ve 2 yıl Mardin/Kızıltepe de görev yaptı babam. Bak 30 kişiden 1-2 kişisi en fazla PKK diye yırtınıyor. Başka bir şey daha hani sen kaçak elektrik filan diyorsun ya bizim ev sahibimiz Araptı ve Ben haram para yedirmem dedi biz kaçak elektrik kullanmadık . Bence bu Kaçak elektrik olayı kişilikle alakalı kardeşim! Bir insanın damarında varsa yapar. Önyargını kır! Bak hepsi iyi demiyorum bir kaç kişi yüzünden bütün herkesi suçluyorsun! Yapma!
      ···
    10. diğerleri 7
   tümünü göster