/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +19 -2
    Sabahtan beri telefon susmadı dedi Sinan abi, ağa bağlı olanların Face, Twitter ne varsa çalınmış sıçtık olum büyük sıçtık bütün aboneler iptal ettirdi herkes parasını istiyor..

    Anlamıştım olayı, Sinan abi para kazanmasını bilen bi insandı. Tanesini 300 liradan aldığı çok güçlü 6 tane access pointi şehrin belirli stratejik noktalarına bağlayarak tüm şehire şifresiz yayın yapıyordu. Tabi ki yönlendirmeli host ile siz hangi siteye girerseniz girin kullanıcı adı şifrenizi istiyor ve bu noktada Sistem Bilgisayarı arayarak ücretli üyelik almanız gerekiyordu.

    Mantığı Sinan abi bulmuştu ama anlamazdı, işten bana kurdurmuştu. Tamam dedim abi, sakin ol ben birazdan bakarım servera.
    Linux yüklediğimiz makinelerden birine oturup vpse bağlandım kurduğumuz vpn protokolü korumalı tcp 443 idi normalde ama bi terslik vardı...
    Configi uzunca inceledikten sonra birisinin korumalı tcp 443 ü tcp 80 ile değiştirdiğini fark ettim, yani korumasız protokol, buda demek oluyordu ki ağa bağlanan herhangi birisi vpn kullanarak hem bizim internetimize girebilir, hemde ağ ve paylaşımdan ağdaki bütün bilgisayarlara logger atabilirdi işte bu inanılmazdı...
    Linuxde işimi bitirip tam serverı kapatıcakken birden console açıldı. Bilmeyenler için söylüyorum konsol klagib cmd ekranı gibi siyah arka plan ve yeşil yazılar vardı. Yazılara bakınca pek bişey anlamadım şu şekildeydi:

    7. OVPN_ACCESS_SERVER_PROFILE=root@188.166.86.113
    8. OVPN_ACCESS_SERVER_CLI_PREF_ALLOW_WEB_IMPORT=True
    9. OVPN_ACCESS_SERVER_CLI_PREF_ENABLE_CONNECT=True
    10. OVPN_ACCESS_SERVER_CLI_PREF_ENABLE_XD_PROXY=True
    11. OVPN_ACCESS_SERVER_WSHOST=188.166.86.113:443
    12. OVPN_ACCESS_SERVER_WEB_CA_BUNDLE_START

    Ciddi anlamda şaşkındım.
    Sen kimsin ? yazdım. Konsoldan beni gördüğünden emindim az çok anlıyordum.

    +Confige ekle verdiğimi. Güvenliğin için lazım olacak tcp 443 white hackerlar için çocuk oyuncağı

    -Sana kim olduğunu sordum ?

    +Benimle tanışmak istiyorsan saat 14de inci sözlüğün mesajlar bölümünde f12ye bas.

    -f12 mi ? Ögeye denetle mi ?...

    Enter diyemeden konsol kapandı. Saat 1di yapılacak işlere baktım, bir iki format, değişicek anakartlar dışında pek bişey yoktu. Etrafta uzay kasa parçaları, diğer çalışan, gece bizim evde ki Erenin telefon parçaları etrafa saçılmıştı onları topladım. Etrafı ekran kartlarına ve işlemcilere sürdüğümüz termal macunun keskin kokusu vardı. Sinan abiye baktım uyuyor gibiydi. Sinan abi, 45li yaşlarında geçen seneye kadar göbekli, karısından boşandıktan sonra-yani geçen sene-bayaa fit olmuş, elinde arama yapmaktan başka özelliğini bilmediği note 2si ile gezen cebinden düşürmediği ülkücü tesbihini sinirlendiği zamanlarda hızlıca sallayan sakin zamanlarında gayet kafa dengi olan bi insandı. 6 yıldır bu dükkanda çalışmama rağmen dükkan açma yetkisini nasıl aldığını hala bilemem çünkü bilgisayarlardan anladığı tek şey vpn kullanmal ve chromede gizli görünmekti.

    Saatin 14.00 a geldiğini gördüğümde inci sözlüğe girdim, inboxım yanıyordu.
    +f12ye bas karşına çıkan stegonagrafiyi çöz seninle bu şekilde iletişim kuracağız.

    -Dediğin şeyi tam olarak anlamadım. Dedim

    +RGB formatında FF-FF-FF hex

    Sadece bunu yazmıştı ama anlamıştım. Bahsettiği şey bir kriptoloji idi. Ancak en son 15 yaşımda kod çözmüştüm yani burda çalışmaya başladığım ilk sene..

    F12 ye basar basmaz ufak bi dejavu yaşadım, bütün txt belgesi ffx ile kodlanmıştı. Ancak sadece bakarak bile gizlenmiş veriyi görebiliyordum.Üniversite okumamıştım, ama aldığım kıytırık bir mat2 kitabı sayesinde matematiği adeta yutmuştum, matris detarminandı kullanarak kodu çözdüm. Mesaj şu şekildeydi:

    Beyaz hackerlar deep webin belirli level geçme linklerine attıkları trojanlar sayesinde, kurbanın ana boot sistemine çökerek tüm harddiski ordan tüm anakartı, daha sonra bilgisayarın tamdıbını, bilgisayardan sonra ağa bağlı bütün her şeyi ele geçirirler...

    Her şeyi şimdi anlıyordum, o tıkladığım maç linki aslında bir kriptoloji idi ve anında sistemime sızmıştı...
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Matrix DeepWeb
      ···
   tümünü göster