/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    evladım sen de yahudi değilsin onu da anladım. bak güzel insan yahudi olunmaz. evet evet sonradan olunabileceğini ben de biliyorum ama bu böyle kolay değil inciden hiç hiç olmaz. yıllarca yanlarında kalıp güven kazanman lazım bunu yapsan bile önüncü nesil muamelesi yemekten kurtulamazsın. yahudileşen hazar türkleri bile hala kabul edilmeyip dışlanıyor onu geç öz yahudi sabetaycıları bile dışlıyorlar bizi mi alacaklar.
    ···
    1. 1.
      0
      sonunda aklı başında bi adam çıktı. sonradan yahudi olunabileceğini söyleyen. haklısın panpa ben yazdım zaten öyle kolay değil diye. fakat güzel olana ulaşmak icin zahmet cekmek lazım.
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        seni islama davet ediyorum. tanrının ırkçı olması senin gibi zeki bir insanın aklına yatmamalı. yahudiliğin eski kitapları bile ortada yok hem de dün kaybolmadı taa muhtınnasır zamanında kayboldu. şimdi böyle bir hak din olur mu? zaten cinsel içeriği kötü ayetler de belli. tekvin kısmı baştan sona öyle.

        ışid o bu deme sadece mantıklı düşün.
        ···
      2. 2.
        0
        Tevrattaki Tanrı ırkçı değildir orada anlatılan bir ırkın değil dinin üstünlüğüdür. bu Kurandaki müslüman olamayanlar cennete giremeyecek inancına benzer biraz.
        Tevratın yazımı binlerce yıl öncesine dayanır. bu yüzden eski kitapların olmaması gayet normal. muhtınnasır sanırım buhtunnasır herhalde anma o kafirin adını.
        cinsel ayetler olmak zorundadır cinsellikte hayatın bir parcası ve insanlar neyin dogru neyin yanlıs oldugunu görmeliler.

        islama davetin icin de ayrıca teşekkür ederim. genelde küfür edip kovuyorlar.
        ···
      3. 3.
        +1
        Bak kardeşim islamdaki islam daki müslüman olmayanlar cennete giremez sözü müslüman olmayanlar diye ırkçılık dini ayrım için değildir. Müslümanlığı anlayıp onun gerekliliklerine uygun davranmış iyi insan olmuşlardan da bahsetmektedir. Şimdi sen kötüsündür ama müslümansındır cennete mi gideceksin tabiki hayır ama iyi bi insan olursan Allah b u görecektir şüphesiz. Seni hak din islama davet ediyorum kardeşim. Ama dinine de saygım vardır
        ···
      4. 4.
        +1
        @9kermitt kötü müslümanların cennete girememesi değil mesele iyi yahudi ve hristiyanların da girememesi.
        ···
      5. 5.
        0
        Kardesim o olay yanlis soyleyeyim. Eger su anki var olan hristiyanlik ve yahudilik kitablari yerine(degistirildikleri icin soyluyorum) gercek isaya ve gercek musaya ve gercek muhafazidin varligini kabul edersen ve dogru sekilde yasarsan hristiyan olsan da allahu teala senin bu cabani gorucektir. Ama gercek isada bahsediyorum kiliseye ibadetten degil. Yani isayi tanrinin oglu olarak gorenlerden degil , diger peygamberler gibi onun elcisi olduguna ibadet edersen
        ···
      6. 6.
        -1
        @cookieonster
        "muhafazidin varligini kabul edersen ve dogru sekilde yasarsan hristiyan olsan da" demissin kardesim bi insan muhafazid i kabul ettikten sonra artık müslüman olur kuranı kabul eder. hem hz. muhafazide inanıp hem ben hristiyan kalcam diyemez kimse. sacma olur.

        peki ya tevrat degismediyse

        isa yı Tanrı nın oglu olarak görmüyorum
        ···
      7. diğerleri 4
   tümünü göster