/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +5
    bundan 8-10 yıl kadar önce evdekiler pazara gitmiş bende sokakta top oynuyorum. oraya buraya koştururken felaket kakam geldi. anahtarı bana bırakmışlardı. koşa koşa eve çıktım. eve girer girmez mutfağa su içmeye daldım. tam suyu içiyorum bir yandan da bacaklar kurbağa gibi çarpık vaziyette büzüğümü sıkıyorum ki olası bir zorlamada paçalardan akmasın.

    sonra önce kardeşlerimin sesini sonra da apartmanın demir kapısının sesini duydum aha dedim bizimkiler geliyor. tam doğruldum tuvalete koşacağım kaka mavi küloduma slow motion düşüş yaptı. aha dedim şimdi yandık. bizim biraderler merdiven çıkarken anahtarı alıp yarışa yarışa gelirler. 6. kattayız ama pekekentler yarım dakikada çıkıyorlar merdivenleri. tuvaletle aramda yakalanacak kadar mesafe var. en iyisi mutfağın balkonuna saklanayım dedim.

    dış kapının kilit sesini duydum. tabi ben bu sırada şortumu külodumu çıkarmış balkonun gider kısmından takları tıkıştırmaya çalışıyorum diğer elimde de şu cam sürahilerden var. üzerine biraz su döküyorum biraz da bardağın alt kısmıyla takun üzerine bastırıyorum ki gideri tıkamasın. ulan bir dakika kadar uğraşa uğraşa yaptım. mutfaktan gelen tıkırtıya döndüm bir baktım babam dikilmiş beni izliyor. ulan ne yapacağımı bilemedim. 13-14 yaşlarında çocuk balkona çömelmiş bir elinde sürahi bir elinde bardak etrafta tak kokularıyla duruyorsun. (balkon camekanlıydı) babama su içiyordum deyip tuvalete koştum. zütümü silip hiç vakit kaybetmeden aşağıya top oynamaya koştum. deli gibi açtım ama utançtan el mahkum akşama kadar ortalıktan yok olayım dedim.

    kapı önüne indim. ulan mahalle ne biçim tak kokuyor. arkadaşa döndüm ulan huur çocuğunun teki mahalleyi taka boğmuş dedim gülüştük falan. mevzuya sonra uyandım. bizim balkonun gideri plastik borularla sokağa açılıyormuş. ben oradan akan su hiçliğe gidiyor yok oluyor sanıyordum amk. sonra ağlaya ağlaya eve gittim. babam bardağı takun içine soktuğum için dövdü. annem de taklu tuvalet kağıtlarını tuvaletteki plastik kovanın içine attığım için dövdü. kardeşlerim gittiğimiz her misafirlikte bu olayı anlattılar. ulan ben nerede hata yaptım. alt tarafı altıma sıçtım amk ne var bunda? sanki babam hiç altına sıçmadı amk...
    ···
   tümünü göster