/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Yazdıklarımdan gram bir şey anlamamışsın dostum.
    ···
    1. 1.
      +3 -1
      Üşenmiyorum tek tek okuyup yazıyorum amk.

      "Bazı ateistler deist bir yaratıcı olabilir diyor"
      ateist tanrıya inanmayan adama denir. deist ise tanrıya inanan fakat dinlere inanmayan adama denir. "deist tanrı" tabiri yanlıştır. Deist kişilere denir. Hem deist hem de ateist olunmaz.
      Görüş ayrılıkları vardır ve iyidir çünkü sabit bir düşünce yerine fikir ayrılıkları varsa o konu üzerinde düşünce çoktur bu da düşünen insan sayısının fazla olduğunu gösterir.

      islam her yüzyıla hitap etmez. Şu an bile hitap etmiyor. Şu an din kurumları fetva veriyorsa bu hitap etmediğinin kanıtıdır. Eğer hitap etse orada neyin günah olup olmadığı orada olurdu ve bize başka bir kurum açıklamak zorunda kalmazdı.

      Tanrı olmak zorunda değil. Belki vardır fakat kesinlike olmak zorunda değil. Ayrıca "büyük patlamadan öncesi" tabiri yanlış. Zaman büyük patlama ile oluştu, o yüzden öncesini düşünmek anlamsız( Genel görüş bu ve mantıklı. Gerçi büyük patlama bile hala kesin değil.).

      "Sorumluluk almaktan kaçıyordur"
      bu gördüğüm en saçma fikir. Eğer biz sonsuza kadar yanacağımızdan eminsek neden 2-3 ibadetten kaçalım, hadi onlardan kaçtık dini niye kabul etmeyelim? Biraz düşünürsen bu fikrin saçma olduğunu görürsün

      "Evrim, yaşamın başlangıcını araştırıyor "
      hayır evrim yaşamın başlangıcını araştırmıyor. O abiyogenez.

      "içinde bilimle alakalı bir çok şey olması "
      mesela ne var içinde?

      "anlamak için değil eleştirmek için "
      bir dinsiz olarak söylüyoruz: biz dinsizlerin sizin gibi bağlanma huyu yok, bize mantıklı gelene gidiyoruz o yüzden eğer bir kitap okuyup ikna edici bulursak zaten onu seçeriz. Bizde bir şartlandırma yok, zaten bir şey mantıklı gelirse kabul ederiz. insana mantıklı gelen şey ona "beni kabul etmezsen seni yakarım" diyorsa burada o şeyi reddetmez.
      Hem sorumluluk konusunda hem de bu konuda bizim gibi düşünemiyorsun. Biz doğruyu arıyoruz ve bir şey mantıklı gelirse kabul ederiz.

      Program konusuna ise hiç girmiyorum. Komple saçmalamışsın. Internette arasan, 10 dakika bile sürmez ilk programın nasıl yapıldığını bulman. Ayırca Bu gibi sorulardan da 1000 tane çıkartamazsın. Insanların yakın tarihte yaptığı her şeyin nasıl yapıldığı bellidir. Muallak olan çok az şey var. Onların da kesin olmasa bile bazı açıklamaları var.

      Bilgisayarı yapan adamı sorgulamıyorum çünkü onun varlığı kanıtlanabilir. Tanrı ise kanıtlanabilir değil.

      Dikkatli olarak tekrar okuyunca bu konuya hakim olmadığını gördüm. Özellikle evrim konusunda. istediğin her şeye de cevap verdim. Başka sorun varsa bekliyorum fakat soru sorarsan ben de sorarım haberin olsun.
      Tümünü Göster
      ···
    2. 2.
      0
      Dostum yazına bugün tek tek cevap veremicem çünkü birazdan çıkıcam. Şu kadarını da demeden geçemicem. Madem mantıklı geleni alıyorsunuz her şeyin tesadüf olduğuna inanmak ve evrenin taa en başında olan şeyi yani atıyorum bing bang varsa bundan önce ne vardı o patlamaya sebep olan şey ne orda bulunan maddeler vs. nasıl orda oldu bir türlü açıklayamayan sistemi kabul etmek ne kadar mantıklı ben bunu bi anlayamadım.
      ···
    3. 3.
      0
      sen cevap verince ben de vereceğim.
      ···
    4. 4.
      0
      millete cevap atıp bana atmayacaksan hiç tartışmayalım amk.
      ···
    5. 5.
      0
      tabi amk işim var dedin giderken iki soru sordun ben onlara cevap verince onların karşılığında cevaplar verip ilk sorduğum dediklerim üzerine yazmaktan kurtulacaktın ama yemezler amk.
      ···
    6. 6.
      0
      cevap ver amcık
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster