/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    bu yılın haziran döneminde istihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 142 bin kişi artarak 23 milyon 200 bin kişiye ulaştı. tarım sektöründe çalışan sayısı 715 bin kişi azaldı, buna karşın tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 857 bin kişi arttı. istihdam edilenlerin yüzde 29.2’si tarım, yüzde 18.8’i sanayi, yüzde 6.1’i inşaat, yüzde 45.9’u ise hizmetler sektöründe bulunuyor. önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, tarım sektöründeki istihdamın 3.3 puan azaldığı, buna karşılık hizmetler sektörü istihddıbının ise 2.5 puan arttığı görülüyor.
    4 yılda 220 bin yeni öğretmen
    --
    kamuda yeni kadroların yüzde 50’si eğitime ayrıldı.

    bütçeden en büyük payı eğitim aldı.

    23 bin sözleşmeli öğretmene 12 ay maaş hakkı sağlandı.

    ek ders ücretleri 1998’den bu yana ilk kez arttı.

    80 ytl seyyanen artışla 2006 maaş artışı yüzde 20’yi aştı.

    öğretmen lisesi mezunlarına karşılıksız burs imkanı verildi.

    elektronik ortamda yapılan atamalarla şeffaflık sağlandı.

    ak parti iktidarı “önce eğitim” diyor, türkiye’nin eğitimli geleceğine hizmet etmeyi sürdürüyor. “oku, düşün, uygula, neticelendir” sözüyle öğrencilere teoride ve pratikte sonuca odaklanmayı öğütleyen ak parti genel başkanı ve başbakan erdoğan eğitimde iyi yetişmiş nesiller hedefiyle çabasını sürdürüyor.

    kamu kadrolarının yüzde 50’si eğitime

    bu önemin en belirgin göstergeleri bütçeden alınan pay ile ilk kez ataması yapılacak kamu personelinden eğitime düşen miktar. milli eğitim son 4 yıldır kamuya tahsis edilen kadroların yüzde 50’sini tek başına kullanıyor.

    bütçeden en büyük pay eğitime

    ilk kez ak parti iktidarında bütçeden en büyük payı alan milli eğitim bakanlığı, bu sayede son 4 yılda 210 bin yeni öğretmene istihdam imkanı sağladı. ilk kez işbaşı yapan 210 bin öğretmen yeni eğitim-öğretim yılının başında türk milli eğitimi’ne güç kattı.

    23 bin sözleşmeliye 12 ay maaş

    yeni atanan öğretmenlerin yanında sözleşmeli olarak çalışan ve yaz aylarında maaş alamayan öğretmenler de ilk kez bu dönemde moral kazandı, geleceğe güvenle baktı. hükümet, 4-c kapsamındaki sözleşmeli öğretmenleri 4-b kapsdıbına geçirerek yılın 12 ayında maaş almalarını sağladı. bu haktan yararlanan öğretmen sayısı 23 bine ulaştı.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster