/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    +3 -1
    Kardeşim bu yazdıklarımı lütfen oku bende hiçlik varlık ve din konusunu üzerine çok düşündüm bi numum filozof ve din kitaplari okudum. Kuran'in mealini okudum. Kuran'in yaraticinin dili olamayacak kadar süslü olduğunu düşünmeye başladım..Önceleri dine ve hiç bir şeye inanmadım bi nevi ateist oldum ama evrim teorisi saçma gelmeye başladı var olan düzenin bir yaratıcısı olduğu belliydi..Ama dinler gerçek olamayacak kadar saçma geliyordu bana..Ve düşündüm uzun süre din'in her sözlükteki tanımından bi teori ürettim.Din:Insanlarin güçlü bir varlığa inanma ihtiyacı duyduğundan dolayı ortaya çıkmıştır.Ve aklıma bir şey geldi din bir ihtiyaç mıydı gerçekten? Din ayakkabı, giysi veya telefon gibi bir ihtiyaç mıydı? Evet öyleydi yani bence oyle. Aklıma hep şu geldi bundan 500 yıl önce insanlarin ayakkabıya ihtiyacı yoktu ve telefona da sonradan bulunup insanların ihtiyacı olduğunu dusundurtulmustur..(kapitalist sistem) ya dinde onceden ihtiyacımız olmayan sonradan olduğunu dusunturtturulen bir olaysa evet bence öyle dostlarım..Son olarak ben bir yaratıcının varlığına inanıyorum ama yaratıcının bir din yolladığını sanmıyorum..
    ···
    1. 1.
      0
      Sana göre tanrı'nın insanı yaratma sebebi nedir o zaman? Bir sebebi yok cevabını verme lütfen.
      ···
    2. 2.
      0
      Öncelikle evrim teorisi üzerine bir yorum yapayım. Evrim teorisini düzensizlikten ibaret görmek doğru olmayabilir. Evrim üstün bir aklın sonucu da olabilir. Bu noktayı her zaman atlıyoruz.

      Din konusuna değineyim. Ben de senin gibi inancın bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum fakat insanın özü değişmedikçe bu ihtiyaçta değişmez.
      ···
   tümünü göster