/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +8 -1
    islam'a tamamen aykırı, hayatı kolaylaştırıyo falan diye kılıf uydurmuşlar ama bu dediğim gibi kılıftır. Ayrıca hiç bir mezhep hocası ben çıkayım da mezhep kurayım dememiştir. Onlar bildiklerini anlatmış ve öldükten sonra yobaz destekçileri kurmuştur o mezhepleri. Ayrıca 4 tane hak deniyor. Ulan diğerleri batıl mı? Bi de bunu dile getirirken "pühh mezhepsiz" diye laf yapıyolar. Evet kardeşim ben mezhepsizim çünkü Müslümanım elhamdülillah.

    islam aleminin birbirini yediği bir dönemde yaşıyoruz. Hacılar, hocalardan tut cemaatler ve hatta mezheplerine kadar tüm müslümanlar biribirini islam halkasının dışına atmanın peşinde. Üstelik bunu Allah (c.c) EN'ÂM suresinin 159. Ayetinde “Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur.” Buyurduğu halde kafa geçer gibi yapıyorlar. Bakın yüce Allah (c.c) ÂLi iMRÂN suresinin 103. ayetinde de “Hep birlikte Allah'ın ipine (islâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın.” buyuruyor.
    ···
    1. 1.
      +1
      Kardeş , mezhepsiz olabilcek kadar hadislere ve kurana hakim isen ne mutlu sana.

      Hak mezhep 4 ile sınırlıdır mantığına ben de tamamen karşıyım. Lakin , bizim dini hayatımızdaki uygulamalarımızın çoğunu imamı azamın hadislerden ve ayetlerden yaptığı çıkarıma göre yapıyoruz. Eminim ki senin namaz kılma şeklin de onun tanımına göredir.

      Yani toparlarsak , mezhep olayının dinleştirilmesi ve putlaştırılması yanlıştır lakin dini hayatımızı düzenleyip kolaylaştırdıkları gibi de bir gerçek vardır. Ama hiçbir zaman esas referansımızın Kuranı kerim ve sahte olmayan gerçek hadisler olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.
      En doğrusunu Allah bilir , hepimizin yardımcısı olsun.

      Selametle.
      ···
    2. 2.
      0
      Ağzına eline sağlık dostum eyvallah.
      ···
   tümünü göster