/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 201.
    -1
    Bak başlığı açan güzel karşim

    Seslerin yayıla bilmesi için katı, sıvı ve gaz gibi maddesel ortamların olması gerekmektedir. Yani uzayda ses diye bişey olmaz. Sesler duymayı bırak sesler duyduğunu ileri sürmek bile tartışılmaz.

    Hadi bunu bilmiyorsun diyelim ya da uzayda ses olduğunu varsayalım. Tarık yıldızına tarık ismini allah mı verdi de bunu delil olarak gösterme cesaretinde bulunuyorsun amk.

    Not: ateyist değilim ama senin gibi bi gib bilmeyen ve böyle aptal saptal şeylere inanlarla aynı safta bulunuyor gibi olmak utanç kaynağı benim için.
    ···
    1. 1.
      0
      Kendi yorumunla ilkokul bilgini harmanlamis sacma sapan bir sey yazmışsın. Ses uzayda ilerleyebiliyor artık. Bunun türlü yolu var. Bilimi takip et. Posta sabah okuma. Arastir. Tarik ismini Allah verdi ya da vermedi. Günümüzde astronomlar baska isim veriyor. Tarık kapiyi calan vuran manasina geliyor. Yani yıldız da bu sesi cikardigina göre buradaki bilimselligi gör artık. Ne ayeti yalanlayabilirsin ne bilimsel arastirmayi. Bilmeden konusma. Cahil muslumandan farkin yok
      ···
      1. 1.
        -1
        Ses uzayda ilerleyebiliyor artık demek ya bi gibtir git böyle bi adamla tartışmam saçmaydi zaten.
        ···
    2. 2.
      0
      ingiltere’de, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’ya ait Kepler teleskobundan gelen rezonans verilerini kullanarak, Birmingham Üniversitesi uzmanları, yıldızların nasıl ses çıkardığını belirledi.

      Bilim insanları, bir yıldızın doğal rezonansını inceleyerek kütlesini, çapını ve yaşını saptayabiliyor.
      ···
   tümünü göster