/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +16 -9
    @1 bre dıbına kodumun çocugu. bak normalde hiç direkt olarak küfür etmem ama senin gibini keser ağzına veririm kendi kendine blowjob yaparsın dıbına kodumun gebeşi seni.
    edip yüksel gibi bir delinin saçmalıklarını bilimsel diye burada paylaşıp, hayatını bilime adamış bir adamı "salak" olarak nitelendiriyorsun. ulan bir kere biri kuranı temel alıyor biri gerçekliği.
    olay orada kopuyor sen onu bile anlayamazsın gibkofield seni. sen o kitaba inanıyorsun ve ondan kanıt gösteriyorsun ama o küçük beyninin basmadığı bir şey var biz ona inanmıyoruz? Yani o gösterdiğin saçmalıkların hiç bir anlamı yok.
    Atıyorum biz yerçekimden bahsetmek için kanıtlar sunup kaynak gösteriyorsak sen bunu kurandan yapmaya çalışıyorsun.
    edit: ben de sana inandığın kitaptan örnek vereyim kuran derki; "biz sizi ilk gördüğünüz halinizle yarattık" yani şuan neysen hep oydun. vücudun asla şekil ve kimya olarak değişmedi. YANLIŞ. Bitti gitti bak kuran pert kuran iptal.
    20lik diş, apandist, evrim koçum evrim. gak gibtirgit la burdan boş boş konuşma.
    ···
    1. 1.
      +2 -8
      Uuuuuu haşin erkek. Ne kadar cahilsin ne kadar da az düşünüyorsun
      ···
    2. 2.
      +1 -5
      hadi koçum cahilliğinle öl
      ···
    3. 3.
      +3 -3
      Hayır cevap verme ihtiyacı duydum. Eyvallah bak inanmaya bilirsin. Ama herhangi birini dinlemeye gerek yok. Kitap orada. 1200 küsür yıl önce yazılmışıda var. günümüze gelen haliylede ortada. Çok zor değil eğer paran yoksa Türkçe Meallerden bir kaçını yollayabilirim. Kendin oku kendin gör. Zaten Kuran kendi bazında bilim kitabı değildir. Sosyal yapısı vardır fakat içerisinde buna diğer kitaplarda dahil bir kaç bilgi aktarmaktadır. Okudunda yok öyle birşey diyorsan eyvallah ama okumadan cahillik boş boş konuşma diye ancak itici davranışlarda bulunursun. Bak kardeşim güzel kardeşim. Senin IQ seviyenin kapısına bile gitmeye yetmeyecek NASA varya heh işte sana göre cahil dediğin adamlar oradada mevcut ki işi gücü bırakmışlar Kutsal kitap içerisinde geçen bazı değerleri karşılaştırmakta. Örnek olarak ayın ikiye bölünmesi radley rille duydunmu hiç 1999 yılından bu yana nasa çok büyük veriler elde etti üstüne bir kaç yıl içerisinde tam anlamıyla ıspatlanması bekleniyor. Kaç dergiye konu oldu. Kaç yerde tartışıldı. Peki ya sen adını duydun mu?

      He inanmıyorsan inanmıyorsun zaten buna kimse birşey demiyorda. Çok bilmiş tavırlarla bazen züt olmaya mahkumsunuz.
      ···
      1. 1.
        -1
        Ben alim degilim bu bilgilerin alıntı oldugu ortada zaten. Benim calismam değil. Adama ayeti gösteriyorum daha Tarık yıldızını bilmiyor sallıyor burda bana. Sanki zamanda yolculuk yapip ben yazdim kitabı
        ···
      2. 2.
        +3 -1
        Bende bu şartlanmayı anlamıyorum ekstra birşey yazmıyoruz olan bu. Hadi ben uydurdum ayet numarası vermişsin. git bak kaynak dolu. Hayır bize körü körüne inanıyorsunuz diyen adam. Karşılığında somut bir veri koyamıyor.
        ···
      3. 3.
        +2 -3
        Bak şimdi, işin bilimsel boyutu bi yana aslında kısa bi mantıkla bu konuya açıklık getirebilirsin. Şimdi senin bu allah, senin nasıl bir toplum ve nasıl bir ailede doğacagina kara veriyor, sen zaten ne kadar inkar edersen et doğduğun topluma göre inançlarını belirliyorsun bu bir gerçek. E bu adam senin hangi dine inanicagini kendi belirliyor sonra da sınav yapıp 5000 dinin arasından doğru olanı seçmeni bekliyor secemezsen cehenneme atıyor. Ha, sen şimdi dersin ki özgür irade herkes kendi secebilir. Düşün. Sen doğul büyüdüğün ailede sana küçüklukten beri empoze edilen bilgileri (yada masalları diyeyim) yoksayiyorsun bütün dinleri arastiriyorsun doğru olanı bulup inaniyorsun. Ama elin Arabi doğmuş müslümanların kucağında müslüman olmuş cennet VIP gidiyor. Bu sınav hiç adil değil gibi sanki Tanrinin çocukluğuna inmek lazım diye düşünüyorum...
        ···
      4. 4.
        0
        Doğduğun topluma göre inanç belirliyosudna kısmını okumadım kuran zaten bunu reddediyo yani cidden cahilin önde gidenisin atalarınızın dinine uymaıyn diyen bir kitap var ayrıca şiiler ve sunniler muşrik tek kaynak kurandır hadisler fln palavra peygamberle alakası yok dinede kaynak olamaz aslında sanılanın aksine müslüman toplumda doğmak dezavataj din diye örf ve adetlere inanıyolar ayrıca Allah müslüman olmayanı yakıcam demiyoki islamiyeti analyıp inadına olmayanı yakıcam diyo 5000 bin din arasında kensin bulmana gerek yok genel kaideler uy bir tanrının varlığını anla tevhid inancın olsun ki mantıken tek tanrı olması gerekir çok tanrı olamaz o zaman zaten tanrı olmaz biri başka birşey isterse ne olacak sorunsalı çıakr ve tutarsız olur yani demek istediğim müslüman olmana gerek yok eğer bilmiyosan kuranı aç oku tebliden ulaştığı kadarıyla mesulsün burda gelip tabiri caizse tetikçilik yapma
        ···
      5. 5.
        +2
        @17.3.3 , Kimin cennete kimin cehenneme gideceğine Allah karar verir , ortalıkta alimim diye gezen insanlar değil. Ben açıkçası , şartlandırıldığı hayatı yüzünden islamı tanıma fırsatı bulamayan veya islamı medya üzerinden yanlış tanıyan insanların sınavının müslümanlarınkiyle bir olmayacağına inanıyorum.

        En basitinden Allah'ın çok keskin bir adaletinin olduğunu göz önüne alırsak , yaşadığı toplumdan ötürü islamı tanıyamayan insanların hesabı bambaşka görülcektir.

        Selametle.
        ···
      6. 6.
        +1
        Öyle zaten panpa Allah ne verdiysem ondan mesul tutucam diyo bunlar bunu anlamyıo
        ···
      7. diğerleri 4
    4. 4.
      +4 -5
      züt olmak ? cool story. bir kere yazının yarısını boşa yazmışsın orayı bi sil boşa yer kaplamasın. çünkü kuranı okudum. okuduktan sonra sorgulamaya başladım. ve hala daha başucumda durur not alarak okurum. ve tamamen bullshit olduğuna kanaat getirdim. senin inanıp inanmaman da benim umrumda değil.
      bir de nasanın kutsal kitabı araştırdığından bahsettiğin yerde okkalı bir kahkaha attım. IQ'mu da çok merak ediyorsan söyleyeyim 134.
      ···
      1. 1.
        +3 -2
        işte bak basitsin. ben sana verilerle geliyorum. kahkaha attım diyorsun olum ben uydurmadım elinin altında internet var. ingilizcende varsa herşey kolay. sıkıntı bu anladın? ben sana somut veriler veriyorum. sense bana çocuk gibi güldüm atladım hopladım diyorsun.
        ···
      2. 2.
        +1 -4
        Nickine bak adamin önce boşver
        ···
      3. 3.
        -5
        Ben her zaman karşımdakinin zeka seviyesine göre konuşurum. Kendi seviyeme göre değil. Sorun şu ki ben o somut veriyi ilk entrymde kurandan verdiğim bi örnekle göstermişim. Ayağa kalkıp okumanı tavsiye ederim şayet malum organınla anlıyorsun sanırım. Hayır yetmediyse al; Tin Suresi; 4. ayet. "Biz, gerçekten insanı en güzel bir biçimde yarattık."
        Etrafında kaç tane doğuştan engelli insan var? Ne güzel yaratmış değil mi?...
        9 yaşındaki kızın tecavüze uğrayıp öldürülmesi allahınızın bir sınavıymış. işte bunlar yüzünden ben artık sadece gülüp geçiyorum kahkaha atıyorum aynı demin olduğu gibi.
        ···
      4. 4.
        -1
        nickine bak boşver demiş bide hahaha. bu kadar boş bir aptal olmak için çabalama, kendin ol yeter.
        ···
      5. 5.
        +2 -4
        madafaka adlı huur çocuğu gibtir git abilerin konuşuyor

        anası gibik ateist kemalist it
        ···
      6. 6.
        -2
        ananı atların üstünde giberim senin. liseli bin seni git bi köşede mastürbasyon yap çok konuşma sen olmayan beyninle
        ···
      7. 7.
        +1 -1
        Buyur anası gibik huur çoçuğu al zütüne sok bu yazıyı

        Kendisi ebu cehilin soyundandır kafirdir sünnetsizdir putperesttir şirkçidir fitnecidir anasını satanistlere damalı taşlı zeminlerde zevkle gibtirir hedonist bir büyücüdür satanisttır siyonistlerin zütünü yalayan 3.dereceden mason bir huur çoçuğudur bacısının kanını içen çoçuğunun gözünü oyan sapık bir luciferianisttir yahudi ermeni moskof aklınıza hangi etnik unsur geliyorsa zütünü yannanını yalıyordur dölünü içiyordur tüyü bitmemiş orul orul bir huur çoçuğu anasını gettolarda zencilere kendisini ise rus gaylara gibtirir pagan inancına sahip bir spiritüalist bir gavattır izmirli alagavattır gaydır homodur uzaydan ufoların geleceğine iman eder mehisi uzaylılardır etnik severdir maymundan evrilme değil ta kendisidir hani Osmanlı pahişahı olan 1.murat varya işte onu öldüren bu huur çoçuğudur kennedyi de bu öldürdü muhsin yazıcıoğlunuda anası 101 farklı ulusun dölünu içmiş her ulusun kendine has tadını ezbere bilmektedir. anası zütten değil direk burun kulak ağız göbek vücutta hangi delik varsa ordan verir soysuz bir bin kurusudur kısaca
        ···
      8. diğerleri 5
    5. diğerleri 2
   tümünü göster