/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 101.
    0
    Bu kuranda geçen şifreler ve sayısal mucizeler adı altında yayılan bilgilerin aşırı zorlama olduğunu düşünüyorum. Yok şu kelime şu kadar defa geçti, şu kelime de şu kadar defa geçti filan.

    Mantıkları sayılara anlam yükleyerek , kuranı kelimelerden sayılara indirgemek. Halt ettiklerini zannediyorlar ama kurandaki anlamı , asıl mucizelerin görülmesinin önünü kapatıyorlar. (Umarım sadece iyi niyetle yapıyorlardır)

    Kuran gerçekten Allah'ın kitabı mıdır değil midir diye sorgulayanlar için tavsiyem bu tür arkadaşlara prim vermemeleridir. Kuran'ı kerim , zamanını aşan bin dört yüz sene önce okuma yazma dahi bilmeyen bir adamın bilemeyeceği bilgilerle doludur. Misal dağların kıtasal sürüklenmesinden kaynaklanan hareketinden bahseder Kuran. Denizlerin ve okyanusların yüzlerce metre derinliklerinin karanlık olmasından bahseder. Yükseklere , binlerce metre yükseğe çıktığınız zaman nefes almanın zorlaştığından bahseder. Bakın , dikkatinizi çekerim bin dörtyüz yaşındaki bir kitaptan bahsediyorum.

    Selametle

    Özet: Kuran son peygamber muhafazid'in (sav) zamanını aşan mucizesidir. Ama bu mucizeler gerçekten müthiş ve düşündürücü mucizelerdir. Böyle, kuranı basit matematik işlemlerine indirgeyenlere prim vermeden güzelce araştırarak doğruları bulmak gerekir.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Islam bilimden uzak diyenler icin cevap niteligindedir bu sayilar ve günümüz olaylarindan bahseden ayetler. Bu sebeple islam namazla orucla değil suurla olmalı bu da cihat ile olmalı. Cihat icin de kisisel gelisim sart. Islami bilmeyen geriden gelir bilime geriden baslar ilerlemesi yavas olur.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Kardeş bu sayıları gidip tek tek kontrol ettin mi? Saydın mı o kelimeler o dediğin sayılar kadar mı diye? Ve bu sayıları kelimelerin arapça halinde mi saymışlar yoksa türkçesinde mi? Ya bak , bunlar saçma işler. işine gelen sayılar çıkınca mucize dersin , farklı bir sayı çıkarsa da burda bu sayılar bir anlam ifade etmiyor dersin.

        Kuranı kerim bize tüm maddelerin çiftler halinde yaratıldığındığı yani madde-antimadde , electron-pozitron, proton-anti proton , nötron-anti nötron , nötrino-antinötrino gibi süper ötesi bilgiler veriyor. Sen gitmişssin ne anlatıyorsun insanlara şurada.

        Kardeş valla insanları dininden soğutursun , vebali de üstüne kalır.

        Selametle.
        ···
    2. 2.
      -1
      Yeni baslikta bilimsel ayetler de var. Kuran genis bilgiye sahip. Yani burada bu rakamlari verdim diye dinden sogur mu insan. Kuranin matematiği var kardesim. Muzigin bile var. Ne güzel bilgiler iste. Ne yazsaydim. Mesela söyle mi: elli bin dolar verseler karinizi gibtirir misiniz? Bu mu yani sözlük?
      ···
      1. 1.
        +1
        Kardeş sözlük o değil. Onu yapanları zaten insan yerine koymuyorum.

        Doğru birşeyler yapmaya çalışıyorsun , bari bunu yaparken insanları soğutma. Tatlı dilli ol , iyi araştır ve adamlardan inançlarını sorgulamalarını istemeden önce sen de kendi inancını sorgula.

        Selametle (bakıyorum yeni entryne şu anda , keşke ateistlerin de inançlarıyla dalga geçerek başlamasaydın işe. Sen onla dalga geçersen , seni ciddiye almazlar islamı ciddiye almazlar.)
        ···
    3. 3.
      -1
      Bi insan birine cevap veremezse gider arastirir. Arastirsin kafirler
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster