/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +5
    ertesi gün saat 16:00 da gittim. hava soğuktu t-shirt ün üstüne paltomu giydim. Savaş abi uzun kolluyla rahat çalışamazsın dedi.

    Bar zaten en son geceden düzenliydi. Ama gelmesi gerek içkiler vardı. Patronun 7 gün açık diğer mekanından gelecekti. Savaş abiye ne getireyim abi dedim komilere söyledim getirirler olum, sen barmesin bilmiyomusun bu işleri dedi.

    bende abi komiyken sevmezdim de ondan ben getirmek istedim dedim.

    oda bişey olmaz dedi. Ben orda gelen içkilerimi düzenledim pek anlamıyodum bar kısmından ama sıkılmış limon felan lazım olacaktı onu sıktım ayarladım o arada vedat abi geldi.

    diyalog şeklinde devam ediyorum.

    -vedat bak bu halitziyataşşaklıgil. sen brakınca o devam edecek.
    +meraba abi.
    • meraba dostum.

    o ara sohpet ederek barda ikimiz çalışmaya başladık. işte bira musluğuna fıçıyı taktı bana da gösterdi. pek birşey kalmamış dedi elinin altını ve tezgahını ayarladı biyandan da bir barmenin tezgah düzeni nasıl olmalıdır bana bunu anlattı. işlerimiz 19 a doğru bitti. Müşteriler gelmemişti. Yukarıya yemek masası kurmuşlar bizide çağırdılar. üst katta dj kabini ve yanında bir masa vardı. sonra müşteriler için masalar vardı. dj kabininin arkasında bir kapı kapıdan girdik içerde 3 oda vardı 2 oda kulis bir oda da muhasebe yönetim ne derseniz deyin. Bir masa ve patron koltuğu evraklarla dolu bir dolap. kocaman bir yemek masası ve sandalyeler. oturduk orada hızlıca yemek yedik. Bu işlerde çalışanlar bilir yemek vaktinde hızlı olacaksın.

    19:15 de vedat abi ile aşağıya indik ve barda çay içerken sohpet etmeye başladık. çayıda ben demlemiştim bu arada çay kazanıda barday dı onlada biz ilgilenecektik.

    O sırada fasıl ekibinin kemancısı kanuncusu ve darbukacası geldi çay istediler komilerden yolladık.

    Daha sonra kapıdan ayakkabılarının sesi boş mekanı inleten biri geldi.
    Gelen belliydi.
    Ya bir dişi gelecekti ya da meslek liseli derken kapıyı açtı ve içeri girdi.

    Uzunca bir pardüse giymiş 1.65 boylarında kızıl saçlı, buğday tenli güzel bir kız geldi ve direkt bara yöneldi. Ben müşteri sandım.

    +Hoşgeldin Şenay
    -Hoşbulduk vedat. Bu arkadaş?
    +He bu halitziyataşşaklıgil benim haftaya son yerime bu gelecek.
    -Hoşgeldin halitziyataşşaklıgil hayırlı olsun memnun oldum.
    • teşekkürler bende.
    -Vedatçığım benim herzamankinden gönderirmisin?
    +tamam yolluyorum.
    • abi ne istedi.
    +herzaman jack daniels ister salak sen kimsinde jack daniel verecem. viskiden anlasa jack vermediğimi anlar ben vat69 yolluyorum tamam mı burda sana gruptan birileri viski isterse jack isterse vat69 ver. onlarda jack içecek ağız yok.
    -tamam abi dolduruyorum bir duble.
    + doldur bakalım.
    -abi ben şu viskiyi zütüreyim.
    +lan salaklaşma anladık güzel kız sen daha sahneye çıkınca gör pardüsesi vardı göremedin ama harikadır. Ancak sen buranın barmanesin kendin zütürme eziklenme, zütlerini kaldırma çık şu komi tavrından. Komilerden birini çağır zütürsün dedi.

    o viskiyi komilerden yolladım, zütürmeyi okadar çok istedim ki.
    Şenay dan çok etkilenmiştim. Cinsellik ndıbına birşey gelmemişti aklıma bak ama güzelliği ile beni benden alıp zütürmüştü. Yüreğime bir heyecan basmıştı.
    Yaşıda genç gibi geldi ama onunla ilgili çok şey sormak istemedim vedat abiye.
    O gece konseptimizde olan bir iki kokteyl i öğrendim. Mekan doldu çalışıyorduk. Vedat abiyi seyrediyordum hep komilere ve garsonlara olan tutumunu, müşteri ile nasıl diyalog kurduğunu özelliklede bayanlarla, müşteriye verdiği içkilerin hesabını nasıl tuttuğunu nasıl bahşiş aldığını hep takip ettim.
    Şenay saat 8-10 arası sahneye çıktı sahne performansını bitirince direkt bara geldi ve içmeye başladı vedaabiye vedat abi ile kaynatıyorlardı. Çok durmadı saat kadar içtikten sonra taksi çağırttı vedat abiye ve gitti.

    Şenay ın solist olarak çıktığı fasıldan sonra bir grup çıkıyordu 10-12 arası en sonda kasiyer muharrem abi dj olarak sahne alırdı 12-2 arası ve gece biterdi.
    muharrem abi eski dj den işi öğrenince ona yol vermişler. sırf zevk aldığı için yapardı.

    Vedat abi ile çıktığımız 4 serviste bana herşeyi anlattı müşterilerle nasıl muhattap olmam gerektiğinden tutunda barmen olarak nasıl kadın düşürüleceğine kadar.
    En son servisimizde bana
    +tip konusunda napacaksın?
    -nasıl yani?
    +Savaş abi sana soracak bize mi katılacaksın yoksa kendin bağımsız mı olacaksın diye.
    -sence napayım abi
    +bence onlara katıl. ben onlarlayım 250 tl ye yakın tip çıkar günlük gün 2 500 tl tip alırsın burda da en fazla okadar toplarsın değişen bişey olmaz ama sana bakış açıları değişir, ama sakın garson puanından aşağısını kabul etme. belki sana komi puanı itelemeye çalışırlar.
    -tamam abi.

    en son konuşmamız buydu. ozamandan beridir görmedim. 2 hafta cuma ve cumartesi gece çalışarak pazar akşamdan üniversiteye giderek geçti. O iki hafta komi tipi aldım fena kazanmamıştım ama eğer vedat abinin dediği kadar kazanırsam aylık 2000 tl yi geçen bir kazanç olacaktı. çok iyiydi.
    ama okula her gidişimde 4 serviste dinlediğim içki doldurduğum bülbül sesli güzeller güzeli Şenay vardı.
    Sahnede bir yıldız gibi parıldayışı gözümün önünden gitmezdi. Hakkında hiçbirşey bilmiyordum pek sohbette etmiyorduk genelde vedat abi ile konuşurlardı.
    Lakin artık barmen bendim.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster