/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    -1
    Turkiye'de ekonomi 2000'den sonra büyüdü ki olması gereken buydu çünkü 2000'de en dipteydik daha kötüsü olamazdı. O ekonomik krizden sonra Kemal Derviş geldi ekonomik sistemimizi değiştirdi ve bir sistem kurdu. Akp'nin yaptığı şey bu sisteme sadık kalmak oldu. 2008'e kadar da ülkeye bol miktarda para girişi oldu. Ama burada pastanın büyük dilimi akp'ye ait değildi. ABD'de yaşanan ekonomik buhranın paralelinde, ABD'nin politikasi geregi türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelere (bkz: brezilya) para aktı. Akp ise şapkadan tavşan çıkardığını sandı ama global olarak baktığımızda olması gereken şey zaten buydu.Akp'nin burada yapması gereken ise gelen paralari dogru yerlere kanalize etmekti, çünkü disardan gelen para bir gün kesilecekti. Peki Akp ne yapti. inşaat ya Rasulullah dedi ve her yere inşaat yapti, yol yapti, havalimanlari yapti... Evet bunlar gerekli ve gelismenin devamı için olması gereken şeyler ama bir yere kadar mesela saraya kadar. Yine ABD'nin politikası sonucu yavaş yavaş yabanci yatırımcı sayısı azaliyor ve buna paralel olarak döviz şahlanıyor. Paranın kaynağı kesildi. Ekonomi eskisi kadar büyüyemiyor. Eğer ki zamaninda Ar-Ge'ye ya da daha başka şeylere(inşaat vb dışında) gelen paralar kanalize edilseydi belki büyüme %8,%9 civarinda seyredebilirdi.
    Daha anlatacak çok şey var aslinda; yolsuzluklar, haksiz kazanclar... Halk artik uyanmali akp, daha dogrusu dexer ülke menfaatleri değil de kendi menfaatleri için isler yapiyor. Tüm akp kabinesine kötü boş insanar diyemem ki aralarında çok iyi eğitimli insanlar da var ama başlarındaki insanın artik gözü hicbir sey görmüyor ve ona yaranabilmek için bu insanlar da yanlışı bildiği halde, yanlis olan yolda diretiyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Kardeşim yabancı sermaye azalıyor çünkü adamlar terkediyor ülkeyi. Olasi nato mudahelesini önceden haber aldılar o yüzden. Ülke bölünme aşamasında. Acil müdahale lazım milli Görüş basa gelmeli
      ···
   tümünü göster