/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    -1
    şaka gibi yahu. adam diyalektiğe "bilimle bağımsız" dedi. hakikaten şaka gibi. bana şu an diyalektik üzerinden temellendirilmeyen tek bir sosyal bilim göstersene? bu arada "ortaçağ bilim dünyasında bir sempatikliği olmasına rağmen" ne ulan? boşuna demiyoruz işte ülkücüler düz adamdır diye. adamın muhtemelen diyalektikten anladığı yeni-platoncular falan. aquinolu thomas'ı falan diyalektikçi zannediyor bu. bak tekrar edeyim, kafan karışmıştır senin şimdi. sosyal bilimlerde diyalektiği dışlayan tek bir dal, tek bir ekol söylesene bana? he?

    ulan ben "bu adama atıf yapılmadı" mı demişim? ya da bu adamın ödül almadığını falan mı iddia etmişim. kendi dilini bile anlamaktan aciz, konuştuğu konudan bihaber fakat cehaletiyle doğru orantılı olarak korkunç özgüvene sahip bir ülkücüyle vaktimi öldürdüğüm için fazlasıyla üzüldüm. tabii ki atıfta bulunulacak, ödül alacak amk. koskoca arşive girme yetkisi olan tek tarihçi kendisi çünkü. dolmabahçe'de ömrümü geçirsem, o çöplüğün tek horozu olsam beni de referans alırlar. çünkü koskoca arşive ulaşma yetkisi olan tek kişi benim, haliyle mesele hakkındaki tek kaynak da benim. sonuç olarak ilber ortaylı'nın tek numarası devlet tarihinin yazımını tekeline almış adam olmasıdır. kendisi bu bayrağı hocası halil inalcık beyefendi'den almıştır. arşivlerde çalışma yapmak isteyen yüzlerce avrupalı tarihçi var, niye hiçbiri bu iki beyefendi kadar rahat değil? bilemiyorum cnm yha :'( devletin pisliklerinden fazlasıyla tırstı kuvvetle muhtemel. sonuç olarak "bu adamı kimse takmıyor"dan kastım, hiçbir tarih otoritesinin, uzmanının bu adamı örneğin türk tarihini aktarmada çığır açan bir adam olarak algılamaması. tarihte çığır açmak yeni bir yöntem geliştirmekle alakalı bir sıkıntı. tarih otoriteleri devlet tarihçiliğini bir "çığır" olarak görmüyorlarsa demek ki.

    bu arada yozgatlıyım ancak türklük gibi bir iddiam yok. annem ve babam türk'tür eğer bu kadar önemliyse. yozgat'a, genel olarak da iç anadolu'ya gel, misafirimiz ol. türkmenler de dahil bütün bölge insanlarının cehalette nasıl çığır açtıklarını kendi gözlerinle gör, beklerim.
    ···
   tümünü göster