/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 226.
    -1
    devamı; okumaya devam

    vergi deyince;
    1946-2002 arasında bu ülke 542 milyon dolar vergi ödemişken, 2002'den bu yana 1.2 milyar dolar üzerinde vergi ödedi. yani eskiden 1 lira vergi ödeyen vatandaş akp başa geldiğinden bu yana 8 lira vergi ödedi. ama duble yol yaptı hakkını yemeyelim.

    bu ülkede "iş bulma konusunda ümidini kesmiş insanlar" işsiz katagorisinden çıkarıldı ve işsizlik 1 gecede yüde 14'lerden yüzde 9'lara düştü.

    her daim kötülenen koalisyon dönemlerinde bu ülkede işsizlik yüzde 8.4 iken şu anda işsizlik yüzde 10 üzerinde. (bu konuda nüfus arttı demeyin, yüzdelik hesaptır bu amk.)

    daha da sayayım mı? açıp 1 defa meclis kayıtlarına baktınız mı? ülke ekonomisini incelediniz mi hiç diyorsunuz ki ülke kalkındı. adamlar kaşık ile verdilerse kepçe ile kazan ile geri aldı.

    bizim insanımızda "çalıyor ama yatırım yapıyor" mantıgı oldugu sürece bu ülkeden hiçbir tak olmaz. araştırmadıkça, yolsuzluga ses çıkarmadıkça bu ülkeden bi tak olmaz.
    mesele akp-chp-mhp meselesi degil. akp'nin yolsuzlukları ortada. acilen inmesi gerekiyor. başa chp ya da mhp geçebilir. eger ülke kalkınmazsa onu da indirirsin, bu kadar basit.
    halk olarak uyanmamız ve "çalıyor ama yapıyor, en az o çalıyor" düşüncesinden sıyrılmamız gerekiyor. hangi parti çalarsa çalsın itiraz etmemiz gerekiyor. özelleştirmeleri engellemeli ve üretime agırlık vermeliyiz. yoksa işimiz zor.

    herhangi bir parti taraftarı degilim. chp ya da mhp'li olarak kalıba sokmayın beni.
    alın size chp ve mhp eleştirisi
    asgari ücret şu kadar olacak diyor.
    1- asgari ücreti hükümet belirlemez, işçi ve işveren sendikaları belirler.
    2- devlet içinde zaten asgari ücret ile çalışan yok. o yüzden sadece özel'i ilgilendirir. sen özel'e "1500 tl maaş vereceksin" dersen eğer o adam da 10 işçisi varsa en az 3'ünü işten atar ki işçilere verdiği maaş düzeyi değişmesin.
    ayrıca enfasyon diye bir kavram var. size 1500 degil isterlerse 5000 lira maaş verirler ama paranın degeri düşük olur. nasıl? misal 1500 lira ile (atıyorum) 375 kg domates alabiliyorsunuz varsayalım. hükümet size 5000 lira asgari verir ve yine siz 375 kg domates alırsınız. maaş arttı mı? görünürde evet ama alım gücü değişmedi.
    burada yapılacak olan şudur; parayı degerli kılmak. asgari ücret yine 950 tl olarak kalsın ama o para ile 200 kg domates yerine 500kg domates alalım. bilmem anlatabildim mi?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster