/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    0
    Kardeş sen en basit kuralı bilmiyorsun gibime geldi. Bak dünyanın her yerinde hemen hemen tüm milliyetçi partiler büyük oranda devletçidir. Devletçilik devletin bekasını on plana alır. Devlet denilen şey derin devlet olur veya ayrıcalıklı imtiyazlı elit bir zümre olabilir. Diğer taraftan sol ideoloji amaç olarak bana göre halkı devletleştirme çabasıdır. Yani imtiyazlı elit kesimi tabiri cahise o pozisyonan düşürüp tamamen eşitlikçi bir sistem ortaya koyuyor.
    Böyle derin bir ideoloji, işte onlar bölücüdür, eşkiyadır, pkk lidir bilmem nedir gibi basit argümanlarla maalesef yem ediliyor. Türkiyenin bekası için uğraşan, bölücülükle gram ilgisi olmayan bu ideoloji kimi zaman medya yolu ve az önce bahsettiğim gücünü kaybetme korkusu içine düşen bürokratik elit zümre tarafından terör örgütleriyle eşleştiriliyor. Bazen medya yoluyla değil, hak arama eylemlerinin içine sızan pkklisi olur mitçisi olur bu tip afyon satıcısı terör örgütü ve yarı terör örgütü kurumlar tarafından bizatihi sağa sola saldırmak yakıp yıkmak gibi provakatif olaylarla halka kötü gösteriliyor.
    ···
    1. 1.
      0
      hocam bu ideolojinin - komünizm - pkkya bakış açısı nedir aklıma takılan başka bir soru ? pkkya hümanist ayaklarına yazıktır günahtır diye bakmıyorsa tkp için çalışabilirim bile.
      ···
      1. 1.
        -1
        Dostum şimdi komünist diyince hedef az önce de bahsettiğim gibi sınıfsız toplum yaratmak. Yani bu noktada birleşiliyor. Ama bu soruna her komünist ve sosyalist veya ne taksa farklı cevap verebilir. işin doğrusu ben komünizm sosyalizm gibi kavramlar içinde boğulmaktansa bunlara sol ideoloji diyorum. Komünist partili bir çok arkaasım var. Bende ideolojik anlamda yakın duruyorum. Çoğundan duyduğum yani içine provakatör karışmamış (ayni zamanda benim de katildigim) öz düşünce şu: devlet kürtlere, ermenilere, türklere aklına gelebilecek bütün segmentasyonlara zecri uygulamalarda bulundu bunu kabul ediyoruz. Kürtler de çok fazla ezildi buda doğru fakat hiç bir mağduriye terörün sebebi olamaz. insanları öldürmek hiç bir zaman onaylanamaz. Ama şunun da bilimesi lazım. Bir yerde bir terör örgütü (pkk diyelim) azımsanamayacak bir desteğe sahipse bunda mutlaka devletin yanlış uygulamalarının payı vardır.
        ···
      2. 2.
        0
        sanırım dediğin gibi içerideki provokatörler tkpyi pkkya yakın gösteriyor. iyi birşeymiş la bu komünizm. tkpnin pkkyı terör örgütü olarak gördüğünü ve pkkyı desteklemediğini anlatmak lazım lan. millet benim gibi tkpyi pkk ile bir zannediyor.
        ···
      3. 3.
        0
        Dediğim gibi bir çok komünist partili arkaDaşım var. Çoğunun ortak özelliği hümanist olmaları. Hümanizm çerçevesinDe insan ölDürmek kesinlikle onaylanamaz. Bunu yapanlar Daha sert bir Dille Dışlanmalı DışlanıyorDa zaten ama DeDiğim gibi imkan vermiyorlar ki Dertlerini anlatsınlar. Ne medya imkan veriyor nede hak arama eylemlerinDe çıkarcı gruplar provakasyon yaparak aamların Dertlerini anlatmasına imkan veriyor.

        Şu sorunlaDa bazen karşılaşılıyor mesela. KarDeş barışçıl bir ortam var. SaDece protesto eylemi yapılıyor. BirDen "ya allah bismillah allahü ekber" Diyerek saldırıya geçiyorlar. Bu nasil bir dar bakis acisidir? :D E GÜZEL KARDEŞiM BU ADAMLAR PKK LI OLSA YADA BÖLÜCÜ OLSA ZATEN DAĞA ÇIKARLAR. Bence bizim en buyuk sorunumuz karsilikli oturup birbirimizi dinleyip iletisim kuramamamiz.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster