/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    Ben sana daha acı olan durumu söliyim pampa. Bu muallakler barajı geçemezse dediğin gibi AKP tek başına başkanlığa yürür bir şekilde. Barajı geçerlerse bu sefer AKP ile birleşip istediklerini alacaklar, AKP'de yine başkanlığa yürüyecek. Yani AKP her türlü başkanlığı alacak. HDP'nin barajı geçmesini istememelerinin sebebi neden işi tek başımıza bitirebilecekken bedavaya ortak alalım mantığı. Biz bu ladese nasıl geldik onun hesabını yapalım diyeceğim ama o iş içinde artık çok geç.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Hayır bak orda yanlışın var hdp nin başkanlık sistemine sıcak bakmasının tek sebebi özerk bölgelere ayıracaklar Türkiyeyi buna güveniyorlardı. Anlıyor musun? Fakat chp de bu duruma karşı çok güzel önlem aldı. iktidarı halinde yerinden yönetime geçeceklerini açıkladılar. Hdp meclise girince gibsen akp ile çalışmaz bu saatten sonra. chp iyi atak yaptı o bakımdan. Emine ülke tarhan falan bu muhabbet yüzünden ayrıldılar partiden. Chp daha sistemli bişey yapmak istiyor bu oruspu akp gibi direk özerklik vermeyecek. zaten dikkat ettiysen chp ye daha ılımlı yaklaşmaya başladılar. Tabi seçimden sonra akp yine ezici bir çoğunluk alırsa akp ye yanaşacaklar buda bir gerçek. Ama istediğimiz dengeli sonuç ortaya çıkarsa hepsinin mecliste olduğu. chp nin öncülüğünde daha mantıklı işler yapılacak. öyle düşünüyorum
      ···
    2. 2.
      +1
      Yani diyeceğim o ki hdp düşürüldüğümüz tonga bir şekilde düzeltilebilir ama akpi'nin açacağı yaralar hiç bir şekilde düzelmeyecek.
      ···
   tümünü göster