/i/Tespit

  1. 1.
    +54 -10
    bir çok insanda olan bir şey dir bu.

    bu yazıyı aslında bir kaç gündür yazmak istiyordum. tıpkı bir gazeteci, araştırmacı gibi.

    örneklerle gideceğim.

    • selfie çekmek (bazı kişiler yaptı diye, hemen "aa bu selfide moda oldu dur ben de biraz çekiniyim" diyerek kendimizi beğenmişlik göstererek. hemen bir gündemde olma çabasındayız. şimdi bu kendini beğenmişlik değilmidir?)

    • bodybuilding yapmak(vücut geliştirmek artık neredeyse herkesin yapmaya çalıştığı bir şey. ve hemen "aa şu badybuldinkde moda oldu, hemen ben de başlıyimde bi kaç çocuk döver, belki kız tavlarım" şimdi bu kendini beğenmişlik ve gereksiz özgüven değilmidir. her ne kadar inkar etsenizde aklı olmayanın ve bakılacak tipi olmayanların hemen başvurdukları teselli amacıdır bodybuilding ama nedense bu kişiler iki makale okuyup, bengesel izleyerek zekasını geliştirmez. açar survivor izler "hemen turabi gibi olmalıyım xde" diyerek bodybuilding'e sarılır.)

    • gavatlık sendromu(aynen öyle. bazı insanlar dışında, yani 'karşıda ki insana sırf uyuz olmak' erkeklik sendromu değildir. misal bir denyo gelipde sizin hatuna "off taş gibi kız keşke sevgiim olsa" dese, bu sizin hoşunuza gitmez ancak bir kız size "off çok yakışıklı çocuk keşke sevgilim olsa" dese, hoşunuza gider. sizin sevgilinizde bu durumdan rahatsız olur. yani kızlarda böyle durumlardan hoşlanmaz. e onlarda gavatlık sendromuda olmadığına göre. bu olay daha çok "karşıda ki denyoya sinir olmaktır gavatlık sendromu değil. kendini beğenmiş insanlarda daha çok "erkekliğime laf söyletmem ulan meselesinden dolayı, kendini beğenmiştir)

    • takım / parti zıtlığı ( mesela sizin tuttuğunuz takıma birisi gelipte sanal mecradan "xspor'u tutan oçdur" dese hemen sizde "gibtir lan pekekent asıl senin takımını tutan oçdur" dersiniz, bu düpedüz kendinizi beğenmişlikdir. yada "kemal kılıçdaroğlu başbakan olacak adam" deseniz hemen bir akapeli gelip. sskyı batırdı bu adma xde" diye hemen size saldıracaktır. sırf kendi tuttuğu parti ezilmesin diye, ezilmemesini istiyorsa sırf kendisi tuttuğu için istemiyordur.. buda kendini beğenmişliktir.

    özet:işte bunlar hep ego
    ···
   tümünü göster