/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 51.
    0
    bak ne yap, al sana yeni bir çıkış noktası:

    seneye olan ygs için şimdiden hazırlığa başla, iyi kötü bir puan yap sonra asıl lys'ye 4 ay boyunca kapat kendini amk. çak 400-370, iyi kötü bir mühendislik veya pgiboloji kazan. üniversitede çok çalış, akademisyen olmaya bak alese gir.o zamana kadar para biriktir yurtdışında (almanya, izlanda, finlandiya, isveç, isviçre, hollanda) yüksek lisans veya doktora yap. vize için yani avrupada herhangi bir ülkeden öğrenim vizesi alman için yaklaşık 14-15 milyar para istiyorlar (7-8 bin euro).sen o parayı bankaya atıyorsun ve aylık o paradan belirli miktarda (ortalama 650-600 euro) çekebiliyosun ve bu para senin 1 aylık ihtiyaçlarını karşılıyor. komple çekip yiyemiyosun, bloke ediliyor hesap çünkü. maaş gibi düşün.

    bak tüm bunların sonunda 30-32 yaşında olursun ama yeni birileriyle tanışmış, belki iyi bir ilişkin olmuş olur. evlenirsin, güzel rahat bir hayatın olur ister türkiye'ye döner ister gittiğin avrupa ülkesinde vatandaşlık alırsın, orada yaşarsın.

    ama tüm bunlar için üniversitede köpekler gibi çalışman lazım. uyumayacan amk. alanında uzmanlaşacaksın, sonra üstüne avrupada yüksek lisans yapacaksın. isveç mesela dünyada en çok akademisyen mezunu veren ülke.

    imkansız değil amk.it gibi çalışmana bakar.
    ···
    1. 1.
      0
      panpa ben daha kıçı kırık okulu bitiremedim. matematik bilgim -15 öyle birşey yapabilmem için benim öğretim hayatına en baştan yani ilkokuldan başlamam gerek temelim bile yok. gerçekler vardır ve o gerçekleri göz ardı edemezsin :(
      ···
   tümünü göster