/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 376.
    0
    PANPA ÇOK ÖNEMLi BiŞEY SORCAM MADEM EŞEKiZ YÜZYILLARCA EŞEKLERiN HAKiMiYETiNDE ONLARA BAĞIMLI YAŞAYAN NEDiR ? EŞEĞE BiR GÜÇ YETiREMEYEN NEDiR ?
    BiZ EŞEK DEĞiLiZ DE
    SEN TERÖRiSTSiN
    SEN BÖLÜCÜSÜN
    SEN KOLPASIN
    SEN KiMLiKSiZSiN
    SEN DiLSiZSiN
    DiLiNiZ ÇiN MALI GiBi TÜRKÇEDE VAR ARAPÇADA FARSÇADA BUNLARI GEÇTiM iNGiLiZCE TERiM BiLE DUYDUĞUM OLDU.
    SEN ASLINDA YOKSUN MUHTAÇSIN
    YAVUZ SELiM:
    K*RDE FIRSAT VERME YA RAB!
    DEHRE SULTAN OLMASIN!
    AYAĞINI ÇARIK gibSIN
    ASLA HUZUR BULMASIN
    VUR SOPAYI AL HARACI
    KARNI BiLE DOYMASIN
    OL ÇEŞMEDEN GAVUR iÇSiN
    K*RDE NASiP OLMASIN!
    VASiYETiM O'DUR KiM;
    K*RD BiN KERE YALVARSIN,
    iNANMA! KANMA! YAKANA BiT, KAPINA K*RD DADANDIRMA!
    ···
    1. 1.
      0
      yavuzun sözleri bir kere yalandır daha kabul eden tarihçi görmedim. uydurma. osmanlı türk devleti değil islam devletiydi. bizde o yüzden boyun eğdik. gavurlara karşı bir olmak için. osmanlıya vergi vermezdik askere gitmezdik. çünkü kürttük. özgürdük. karışamazlardı. ve karışamayacaksınız da.
      ···
    2. 2.
      +1
      gibtir dıbınıgibtiğim Tarih bilmesem beni gibecek. 10 yıldır tarih okurum bu şiirin aslında;
      Yavuz bir doğu seferinde bakarki kürtlerin yaşadığı yerde düzgün bir su kaynağı yok ve oraya bi çeşme yaptırır ancak sefer dönüşü kürtlerin o çeşmeyi harap ettiğini görür ve bu nedenle bu şiiri yazar 'ol çeşmeden gavur içsin kürde nasip olmasın' sözü de buradan gelir. askere de gibe gibe giderdiniz müslüman olmayanlar askere alınmazdı osmanlıda yerine para verirdi çünkü savaşın amacı cihadtı. ki osmanlı yönetimi Türktü ve osmanlı Türk devletiydi bi noktadan sonra ben Türk değilim Osmanlıyım demeye başladı ve bu da yıkılışı başlattı.
      ···
      1. 1.
        -4
        bu işler öyle bedduayla olmuyor. bak şuan ırakta iranda suriye de kurduk. yakında türkiyede de olacak. erdoğan özerkliği getirecek. barzaniye sözü var. lakin bir yamuk yaparsa, gibertiriz.
        ···
      2. 2.
        0
        dexer sayesinde adam oldunuz huur çocukları bir yerde toplanırsınız bişiler yaparsınız ondan sonra ülkücüler gelir toz olursunuz amk itleri trabzonda filan olduğu gibi
        ···
      3. 3.
        0
        Bi tak yiyemezsiniz. Neden mi ?
        1 Türk can verir Toprak vermez. kürd için Türkleri karşısına alacak değil ya.
        2 Öyle bir potansiyeliniz yok.
        3 Düşünülen Başkanlık sistemini sen Amerikadaki eyalet sistemine bağlama bizzat millet vekilinden dinledim farklı bir sistem getirecekler.
        4 Türk milleti bu uğurda binlerce şehit verdi Türküm diyen her genç koşar.
        5 Dünya savaşı esnasında başaramadığınız bir şeyi Türk ordusu dünyanın 10.Kuvvetli ordusuyken yapmanız biraz taşak ister.
        6 Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki Türk Ordusu eğer istese 2 hafta içinde pkk kck ve diğer bütün yapılanmalarınızı bitirebilir yapmamalarının nedeni farklıdır.
        nerden biliyon amk dersen orduda ve siyasette çok yakın tanıdıklarım var.
        Barış istiyoruz bi susun amk istiyoruz kan dökmek hele de müslümansa iyi değildir.
        ···
      4. 4.
        0
        neden bu kadar özerklik karşıtısın huur çocugu. kürt olsugunu düşün. olsaydın ne yapardın?
        ···
      5. 5.
        0
        madem siyasetten anlıyorsun bişi sorucam. amerika başkan adayı rand paul türkiyeden toprak alıcam kürdistanı kurucam dedi seçilirsem. bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
        ···
      6. 6.
        0
        Boş laftır. Çünkü amerikan siyaseti Türkiyeyi direk etkileyebilseydi ermeni lobilerinin çalışmaları işe yarardı ve soykırımı tanımak zorunda bırakılırdık. soykırım diyen tek türkiye siyasetçiside hdplidir. selonuz.o eskidendi amerikan başkanının türkiyeye direk etki etme olayı bitti artık o günler gibime kurar kürd devletini. haydar başta asgari ücret 5000 tl olacak diyor sadece laf. gelsede yapamaz ekonomi diye bişey var. Devletteki bi doktorun bile maaşı 4500 tl civarı görünüyor(büt)
        ···
      7. 7.
        0
        PEKi KARABAGDA AZERiLER GiBiLiRKEN, KIBRIS SiZiN OLDUGU HALDE RUMLAR SiZi KIBRISTA GiBERKEN, EGEDEKi ADALARDA YUNANLAR SiZi GiBERKEN ONLARI GERi ALACAK GÜCÜNÜZ YOK KÜRTLERLE MÜCADELE EDECEK GÜCÜNÜZ VAR HA. HAHAHA. NE KADAR DA GÜÇLÜSÜNÜZ MAŞALLAH OSMANLI TORUNLARI iŞTE. GELDiNiZ ZAP A VERDiK MALAFATI ELiNiZE YOLLADIK NE ZAMAN UNUTTUNUZ
        ···
      8. 8.
        0
        1 karabağ olaylarından sonra bir çok yardım azerbaycana gönderildi.
        2 kıbrıs barış harekatını bilmeyen biriyle neyi konuşuyosam
        3 egede ki adalar konusunda türkler kazandı yunanistandaki cunta yönetimi çöktü genelkurmay başkanları istifa etmek zorunda kaldı adaya türklerin çıktığını amerikalılar uzaydan görüp yunanistana haber verdi ve o esnada adayı yunan donanması koruyordu sat komandoları yardı.
        4 kürtlere mücadele nasıl olur gösterdiğimiz açık seçik ortadadır bişey demeye gerek yok.
        ···
      9. 9.
        0
        @326.4 kesinlikle yaşadığım ülkeye saygılı olurdum. damarıma basmıyorlarsa. ki şuan Türkiye cumhuriyetinde hiç bir kürt ayrım görmez ve hatta şuan üniversite okuyorum ve sınıfımın %80 i kürt. ve fakültemin %60-70 i kürt. hiç birine sen gelme oç denmedi sağlık okuyorum ve prestijli iş imkanı bir bölümde türklerden fazlalar bunun nedeni devletin kürt türk ayırmadan hak edeni oraya almasıdır.
        ···
      10. 10.
        0
        ben sana yardım göndermedin mi dedim bin. mal mısın taklit mi yapıyosun. şuan karabağ ermenistana bağlı değil mi ne konuşuyorsun. gibtiler işte sizi. kuzey kıbrısı sizden baska tanıyan var mı? adanın komple sizin olması lazım gibtiler sizi. adalar da aynı ordada gibildiniz. hala bos konusuyorsun.
        ···
      11. 11.
        0
        12 adadan bahsediyorsan dönemin siyasi başarısızlığı, anlaşmaya uyulmak zorunda.
        karabağ ermenistana bağlı değildir işgal altındadır.
        kıbrısta çok fazla rum var ve bir kısmı onlara ait bir kısmı bize
        tanımayanlara sor bakalım adanın kuzeyine rumlar bi gib yapabiliyo mu ? lefkoşa ikiye bölünmüştür rumlar gibsen kuzeye karışamaz tamamen ayrı bir devlet vardır kuzeyde. kıbrıs harekatında 400 türk askeri şehit olurken 4000 e yakın rum ölmüştür sonuç kesin türk zaferidir türkler istese adanın tamdıbını ele geçirirdi ancak biz sizin gibi değiliz HAKKIMIZ OLMAYANA EL UZATMAYIZ! bunu anlamanı beklemiyorum tabiki başarısızlık diyeceksin gibtiler diyeceksin normaldir.
        ···
      12. 12.
        0
        HAKKIMIZ OLMAYANA EL UZATMAYIZ DiYORSUN ORASI SiZiN ÖZ BE ÖZ HAKKINIZDI. ASIL BiZ HAKKIMIZ OLMAYANA UZATMAYIZ. SADECE KENDi TOPRAKLARIMIZDA ÖZERKLiK iSTiYORUZ BU KADAR. KiMSENiN VATANINDA GÖZÜMÜZ YOK.
        ···
      13. 13.
        0
        istesende istemesende orası yüzyıllardır türk egemenliği altında. ve türklerin. kıbrısın güneyi bizim hakkımız değil neredeyse türk yok. biz zaten oraya toprak diye gitmedik türke yapılan eziyet bitsin diye gittik ve bizim insanımıza eziyet etmenin bedelini en ağır şekilde ödettik!
        ···
      14. 14.
        0
        Kürdistan ne zamandır sizin hakkınız bunu acikla. oradaki halk kürttür. güney kıbrısın rum olması gibi. kurtulus savasında da ordaki halk savastı yani kürtler.
        ···
      15. 15.
        0
        Fetih. Fethettiğin yer senindir. bunun islamdada yeri vardır. kürtler yabancılarla savaştı evet. ama türk ordusuna karşıda savaştılar ve hepsinde malup oldular.
        ingilizlere krşı bağdata gelen türk ordusu ( çanakkale savaşından sonra oraya atanan bir askerin mektubundan okudum) bağdatta yenilince musule çekilmek zorunda kaldı musule geldiğinde ise 7 ay boyunca kürtlerle savaştı ve savaş kesin türk zaferiyle sonuçlandı. yıl 1916.
        ···
      16. 16.
        0
        haha güldürdn. rumlar da zaten savasarak almıstı kıbrısı sizde yarısını geri alayım dediniz. artık devir değişti cahil. wilson ilkeleri. bir bölgede kim çogunluksa orayı o yönetir. fetih mi kaldı mk.
        ···
      17. 17.
        0
        Wilson ilkeleri hiç bir zaman uygulamaya geçmemiştir. cahil diyene bak. biz yıllar önce fethettik ve bizim oldu. evet kıbrısı da rumlar savaşarak aldı diyelim ki. Bölgede çok fazla türk vardı biz gidip türkler için yaşam alanı oluşturduk. Bu senin dediğin kim çoğunluktaysa olayıda yüzlerce katliama soykırıma neden olmuştur. Başkan wilson bu ilkeleri yayınladıktan sonra amerikadaki karışıklıklar nedeniyle amerikaya döndü o zamanlar şimdiki iletişim de yoktu zaten çok geçmeden wilson devri bitti seçimleri kaybetti ilkeleride onla beraber yok oldu ingiliz ve fransızlar durumu kılıf olarak kullandılar. adamım ben 10 yıldır tarih kitapları okuyan araştıran biriyim yenemezsin uğraşma istersen.
        ···
      18. 18.
        0
        sana son sözüm kürtlerle zıtlaşmayın. çünkü kürtlerle olası bir savaşta ermenilerin ağrı hayali yunanların istanbul hayali italyanların antalya hayalı ve rumların kıbrısın tamamı hayali depreşecektir. türkiye tamamen paramparça olmak istemiyorsa kürtlerle iyi geçinsin. özerklik isteniyorsa verecek o kadar. ırak kürdistanı bağımsız olunca görücem ben sizi. kürtlere bu kadar rahat sövebilecek misiniz.
        ···
      19. 19.
        0
        Arkadaş italya işi gücü bıraktı şimdi antalya mı diyecek ? yunanistan istanbul mu diyecek ? bi ermeniler öter o da ötmede kalır. 1. dünya savaşında bile o durumdayken son anda ruslar türklerin yanına geçmiştir. Olası bir savaşta olacak tek şey rumlarla olanın aynısıdır bu ülke yunanistanı karşısına aldıysa siz hiçsiniz. yunanistanla savaşırken kıbrısta dünya ambargo uygulamakla kalıp kınayıp ileri gidemediyse sizdede daha fazlasını yapamaz. rumları koruyan yunanistan vardı sizi koruyanda yok. ben kürde sövmem senin gibi kürde söverim.
        ···
      20. 20.
        0
        yunan tanıdıgın varmı? yok. benim var. hiçbirşey bilmiyosun cahil. senin için mekke neyse onun için istanbul o. hayalini kuruyor hala. ve onlar bu savaşı bekliyor. en büyük krizde dahi olsa çekinmez. kapasiten almıyor sanırım. neyse değmez sen git milliyetçi tayfanın kitaplarını oku. osmanlıyı oku. hadi bakıyım kocum
        ···
      21. 21.
        0
        Yunan bi sevgilim bile oldu. gibtir git der susarım.
        ···
      22. diğerleri 19
   tümünü göster