/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 101.
    +5 -1
    Lan sizin amacınız ne bir anlayamadım? Kürt isen kürtçe mi yasakladılar kardeşlik bozuldu diyorsun , bu kadar kolay mı bu kardeşliğin bozulması arkadaşlar ?

    Tamam haklısın , ana dilinde eğitimin hakkın. Türk değilsin , ve kürtçe eğitim görmek istiyorsun. Ama bunun için illa yeni bir ülke kurman gerekmiyor , sadece bu ülkeden o haklarını istiyeceksin.

    Kim kimi müslüman etti ne farkeder , din kardeşi miyiz değil miyiz ona bakalım. Ne gerek var milliyetçiliğe , benim kürt arkadaşlarım var abim ve kardeşlerim gibi severim. Eminim senin de kardeşin gibi sevdiğin türk arkadaşların vardır. Diyeceğim o ki , size milliyetçilik altında yapılan zulümleri affedin ve ekmeğini yediğiniz topraklara sırtınızı dönmeyin. Ve şu abdullah öcalan denen adamı takip etmeyin , zira düşüncelerinin islam ile bağdaşır bir yanı yok.

    Saygılarla.
    ···
    1. 1.
      +1 -3
      verdim sukunu. biz hala kardeşiz ama bizi bu arnızdaki ırkçı foşikler böyle yapıyor. özerklik istiyoruz. insanın temel haklarını. kardeş kalmak istiyoruz. lakin sizinde istemeniz gerek.
      ···
      1. 1.
        +4 -1
        ben türküm hiç bir farklılığım yok bu ülke insanından sen kürtsün seninde farkın yok benden bu özerklik niye ???
        ···
      2. 2.
        -1
        sana da özerklik bana da özerklik gelsin. amerika gibi eyalet sistemi olsun. ama sadece bana gelecekse neden diye soruyorsun katolonya iskoçya neden var? aynı sebepler cok geri kaldık cok
        ···
      3. 3.
        +1 -1
        bak kadir güzel konuşmuşsun ama 1-2 hatanı düzeltmek isterim canım kardeşim öncelikle dediğin şey milliyetçilik değil ırkcılık bunun bir kavrdıbını öğren milliyetçilik vatanı sevmektir ırkcılık ise ırkın dışındakileri sevmemek nefret duymak bu adam buraya gelmiş yazıyor ediyor swfyi izlediysen yalan dolan adam med imparatorlugu diyor zamanında selahattin eyyubide kürt diyorlardı islamda ırkcılığın olmadığını ve selahattinin bir islam komutanı olduğunu bilmeden yahu diceğim o ki bunlar yalan dolan ile bu ülkenin üstüne konmak istiyor bunlar konuşmayı bilmez eline alır silahı dağa cıkar gider orda dağda yaşar sonra türke dağlı der yani bu elemanların tarihte kurduğu 1 devlet yok 1 büyük liderleri komutanları yok öcalanmı geldi aklına adam sorgu kaydında devlet onu asmasın diye önündeki albayın zütünü yalıyor amk boş iş bunlar bırakın bunları türkiye türktür türk kalacaktır hakkını istersin o ayrı hadi eyvallah
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +1
      Kardeş özerklik ile kastın dil eğitimi meselesi ise hiç bir sakınca görmüyorum. Ama iç işlerimizde bağımsızlık istiyoruz derseniz , niye küçük de olsa bir ayrılma istiyorsunuz derim. Hani kardeşliğimiz o zaman?
      Mecliste sizi temsil eden milletvekilleri var 2 partide. Haklarınızı böyle savunun , neden pkk gibi dinsiz bir örgütü savunasınız ki?
      ···
    3. 3.
      +2 -1
      pkk yi savunmuyorum. ırak kürdistanındanım. videoda orda çekildi büyük ihtimalle. biz dindar kürtler olarak pkkci değiliz. türkiyede keşke dinli bir kürt partisi olsaydı. akp biraz görüyor o işi.
      ···
    4. 4.
      +2 -1
      E kardeşim madem öyle , bu kardeşliği bozmayalım. Tamam farkındayım , ülkemin kürtleri çok çekmiş. Zorla "Türküm mutluyum" dedirtilmişler. Ama bu kardeşlik çok güçlü , öyle birkaç ırkçının sözüyle kırılmaz.

      Bu arada kuzey ırak kürdü arkadaşım vardı 2 tane , biraz cemaatçilerdi de iyi insanlardı. Sen de iyisindir eminim ki , umarım siyasi hatalar yapıp liderlerimiz kardeş kanı akıtmaz.

      Selametle.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster