/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +1 -5
    Yahu Türkiye'de gerçek anlamda sistemli olmasa da bir soykırım-katliam yaşandı. Kabul etseniz de etmeseniz de dünya savaşı zamanında suya sabuna dokunmamış yüzbinlerce masum ermeni vatandaş katledildi.
    ···
    1. 1.
      +1
      Soykırım ne demek bilmiyorsan böyle saçmalarsın tabi. Katliam yaşanmış olabilir ama bu karşılıklıdır. Soykırım var dersen, sistemli bir extermination var demiş olursun ve tazminat ödersin. Arada cok fark var. Bu mesele iki tane mum yakıp acıyı paylaşma meselesi değil
      ···
    2. 2.
      0
      Yani mesele soykırım da değil, tazminat. O zaman çatır çutur tazminat ödenmeli, el konulan tüm mallar soykırıma tabi tutulan ermenilerin yakınlarına iade edilmeli.

      Ayrıca kör değilsen eğer, yazının içinde "sistemli olmasa da" diye bir bölüm var şimdi gördün mü? Osmanlı devletinin yüzbinlerce insanı ırkına göre sınıflandırıp göçe zorlaması, göç sırasında bu insanlara eziyet edilerek öldürülmesi, tecavüz edilmesi, varına yoğuna el konulması, malum gerilimle hiçbir ilgisi olmayan ermenilerin devletin, devlet adamlarının teşviki ve desteğiyle katledilmesi "soykırım" değilse, o zaman "ermeni yalanı(!)"na "dur" demeye devam edin. Yok eğer bunun adı soykırımsa gibe gibe gasp edilmiş tüm haklarını alacaklardır.
      ···
    3. 3.
      0
      Hepsine cevap vericem. Madem tarih biliyorsun, o zaman talat paşanın techir sırasında ermenilere eziyet sebebiyle 60a yakın subay vali ve devlet addıbını astığını da bilirsin siye tahmin ediyorum. Hatta bu emrin orijinal metni Osmanlı arşivindedir. Muhalefet olucam, solcu olucam doye tarih bilmeden yabancılar ne derse inanan bir adam olduğun belli. Sence paşaların emriyle kıyım olsa böyle bir ceza verilir miydi? Lutfen buna cevap ver
      ···
    4. 4.
      0
      Bak ben Kürdistan'lıyım. Çevremde öldürülmemek için islamı seçmiş gibi yapan, ailesi katledilmiş kendisi devşirilmiş, gözleri önünde kardeşlerine tecavüz edilmiş ermenilerin torunları, uzak akrabaları var ve hatta Ermenilere yapılanları ballandıra ballandıra anlatan yobazlar da var. Şimdi sen tutup da Ermeni Soykırımı'nda Osmanlı Devleti'nin rolü yoktur, haberleri yoktu dersen saçmalamış olursun.

      Devlet bölgedeki "yandaş" aşiretler, türk-kürt çeteler işbirliğiyle ermenilere soykırım uygulamamış mıdır? Sizin gibiler herhalde her şeyin resmi kayıtlardan çıkabileceğini sanıyor. Osmanlı Devleti bu eziyetin bütününü kendi eliyle-resmi bir şekilde yapmamıştır, tehcir kararıyla beraber illegal bir biçimde (el altından) , Türkiye Devleti'nde de defalarca uygulanan "kontra" geleneğiyle katliamlar yapmış/yaptırmıştır.

      Talat Paşa'nın göstermelik mi, Osmanlı'yı temize çıkarmak için mi yoksa sadece kanuni yükümlülükten dolayı mı böyle bir karar aldığını bilemiyorum. Ama her mantıklı insanın rahatlıkla kabul edebileceği gerçek şu ki; Eğer Osmanlı Devleti isteseydi tüm anadoluda (ne tesadüf) eşgüdümlü gerçekleşen bu katliama engel olabilirdi ki el altından Ermenilerin mallarını pazarlıkla çetelere, aşiretlere vaadeden de bizatihi Osmanlılar olmalı.

      ikidir "kavram" "anektod" salatası yapıp, mesele hakkında konuşmadan "biliyon mu yeaaa bak ben biliyorum" havasına girip inanılmaz entelektüel seviyenle bulutların üstüne mi çıkmaya çalışıyorsun? Ne la bu havalar?
      ···
    5. 5.
      0
      Öncelikle Kürdistanlıyım yerine Türkiyelim deseydin daha ciddiye alırdım ama yine de cevap vereceğim. Ermenilerin anlattıkları hikayeler eminim ki doğrudur. Ama aynı veya çok benzer hikayeler anlatan binlerce türk de var. Ben zaten acı olayların yaşandığını inkar etmedim. Aksine bunların karşılıklı yaşandığını söyledim. Karşılıklı yaşandıysa soykırım denmez. Olsa olsa iç savaş denir. Bu iki kavram birbirinden çok farklıdır. Karşılıklı yaşanan olaylar da zaten ermeni saldırılarıyla başlamıştır. Büyük katliamlar yapan ermenilere Türk milleti yine de anlaşma ile ulaşmaya çalışmıştır. Ama tabi böyle bir şey mumkun olmadı. Tabi ermenilerin gücü kirilinca millet de intikam saldırılarına başladı. Bu da tarihte her zaman böyle olmuştur zaten. Toplumların olaylara reaksiyonları vardır

      Gelelim diğer meselene öncelikle kürdistan dediğin kuzey Iraktaki özerk bölge olsa gerek, zira oradan başka bir Kürdistan yok. Kürdüm diyebilirsin ama Türkiyelisin. Bu ülkenin ismi Türkiye.

      Lan ben entelliğimi kanıtlamaya mı çalışıyorum? Bir tak bilmeden yazdığın şeylere karşı kanıt gösteriyorum. Lütfedip sen de kanıt göster. Yok dedelerimiz böyle anlattı bilmem ne diye objektif olmayan hikaye anlatma bana.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster