/i/Tespit

  1. 1.
    0
    Gündüz rakı, akşam vals. Plajda mayolu fotoğraflar ve çok karizma. Milletin parasını yemeye gelince herkes karizmatik. Recep de öyle mesela.
    ···
    1. 1.
      0
      Tarih bilginin olmadığı çok belli. Milletin parasını yemiş miş.
      Atatürkçü olmak zeka ister, sen zaten olma amk.
      ···
    2. 2.
      -1
      Doğru yemedi, çalışarak(!) kazandığı milyonlarca lirayı dil kurumuna filan bağışlamıştı değil mi? Ha bir de oyuncağı Savarona'nın keyfini süremeden gitti. miş miş
      ···
      1. 1.
        0
        aponun benim anam türk devletime yardım edeyim demesi gibi ingilzlere ben zaten ingilizleri çok seviyom ingiliz mandasına geçelim beni kullanın dememiştir demi
        ···
      2. 2.
        0
        Başkan bazen cidden saçmalıyor. Hem annesi türkse o ne yapsın, biraz asosyal galiba, laf edeyim derken bunun kullanılacağını anlayamamış. ingilizlere, yunanlara DM'den yürüdüğü olmamış mıdır? evet olmuştur. Ama başkanın önyargıları yok, her mesele konuşulsun istiyor. Misal, Yunanistan'a "Türkiye Kıbrıs'a girdiğinde siz niye Türkiye'ye savaş açmadınız" gibi bişeyler söylüyor sonra da "siz batıdan biz doğudan hülooğ" diyerek bıyıklarının altından beyaz dişlerini gösteriyordu. Tabi Türkiye o zamanlar gerçek anlamda faşist bir devletti. Böyle olacağına olmasın daha iyi demiş olmalı.
        Ayrıca adam beni kullanın demiştir, şaka da yapmamıştır. Şuan başkanı kullanmadan çözüm süreci ya da barış olamaz zaten. Eğer kullanmayı bilirlerse iyi şeyler olur. Kısaca HDP'ye oy ver.
        ···
    3. 3.
      0
      Konuştukça batıyorsun amk cahili
      ···
    4. 4.
      0
      Zübeyda Hanım'ın parası bittiği zaman hayattaki tek güvencesi, cepheden cepheye koşan oğlu Mustafa Kemal'e telgraf çeker. Telgrafı yaveri Salih okur, "Oğlum, paramız bitti, bize para gönder" yazılıdır.
      Bunun üzerine Salih Bozok, Mustafa Kemal'e sorar, "Paşam, elimizdeki paralardan gönderelim mi?"
      Atatürk'ün canı sıkılır, düşünür.
      Annesine geri yazdığı cevap şudur:
      "EVDEKi HALILARI VE KiLiMLERi SATIN"

      Senin gibi tarihsiz mezopotamya eşekleri, hicbir zaman Atatürk'ü anlayamazlar. Dediğim gibi, Atatürkçü olmak zeka ister.
      Eğer milletin parasını yediğini hala iddia edersen bu yorumum burada kalsın, akşam sana tek tek kaynaklarıyla beraber tarihi belgeleri yollarım, zira bir sürü tarih belge arşivim var.
      Hadi iyi günler. Senin gibilerle şuan uğraşamam..
      ···
    5. 5.
      0
      vay be. oturmuş, aramış, anektod bulmuş. biz ne diyoruz sen ne diyorsun mübarek?
      Recep kendisine saray yaptırınca milletin parasını çatır çutur yiyor diyorsunuz, kemal çatır çutur miletin parasını yiyince karizmatik diyorsunuz. ilginç değil mi?
      Kısaca Hdp'ye oy ver.
      ···
    6. 6.
      0
      Mustafa Kemal ile dexeri bir mi tutuyorsun lan ? adam yıllarca cephelerde savaşmış yediyse de helali hoş olsun atama amk. dexer ne yapmış amk fakir fukaranın biriyken gelip ülkenin başına geçip zevki sefa sürüyor. Atam kadar zor zamanlar yaşamış mı ?
      ···
    7. 7.
      0
      Ben bir tutmuyorum. Ama Recep'e belli argümanlarla yürüyüp Kemal'i görmezden gelmek garip. Hem ikisi de başkan forsunu taşımış. Ama millet savaştan çıkmış, çoluk çocuk, iş güç, tarla tapan ne varsa ıspanak olmuş. Bu durumda Kemal'in (en kötü ihtimal) "millete örnek olmak" adına dahi yaşadığı hayat "ekmek yoksa pasta yiyin dıbına goyim" havasında.
      Tamam adam çalışmış, askeri deha filan. Ama o zamanlar çok ciddi eleştiriler alması gerekiyordu. Eleştirenlerin de istiklal mahkemelerinde idam edilmesi gerekiyordu. Tıpkı Recep'i eleştirenlerin hapse girmesi ya da işsiz kalması gibi. Kısaca Hdp'ye oy ver.
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster