/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +1 -1
    5 farklı bölgenin bir anda olması gerekmiyor 25 yıllık hedefimiz bu diyebilirsin biraz da mantıklı konuşursan insanları da ikna etme şansın artar. türkiyede dediğiniz gibi geliştirme yok araştırma var ve bu destekler de özellikle 2010 sonrasında dağıtılmaya başlandı ve hala araştırma aşamasında. yumurta sayma makinesi yapıyoruz gavurlar bunu bilmem kaç sene önce yapmış ama biz daha yeni yapıyoruz tabi bu sebepten de bir patent satışı olmuyor ama bize görüntü işlemeyle ilgili bir know how oluşturuyor.

    bilim üretilebilmesi için mevcut akademisyen kafasının değişmesi lazım. üniversitelerin halini hocaların halini görüyoruz ve bence bu durum hükümentten bağımsız gidiyor toplum algısı çok değişik. insanlar çocuklarını sırf işleri rahat ve çok para kazanıyorlar diye akademisyen olmaya zorluyor bir ideal için değil. bu durumda bilimin gelişmesine engel oluyor.

    yukarıda yazmayı unutmuşum şu anda sanayi bakanlığı 4 milyon liraya kadar üretim desteği veriyor belli oranda geri ödemeli. bende bu sene içerisinde sanayi bakanlığına teknogirişim sermaye desteği progrdıbına başvuruda bulundum inanın çok zor bir süreç o başvuru dosyasını oluşturmak saatlerimi aldı, 3 te 1 kazanma ihtimalim vardı ve kazanamadım. sağlık olsun ekgibliklerimi görmüş oldum.

    hep hükümetleri ve siyasileri eleştiriyoruz ama insanların da algısı değişmiş durumda eskiden biz okulda hocadan dayak yediğimizde babamızda bizi döverdi ne saygısızlığı yaptın diye şimdi hoca öğrenciye 1 sayfa faza ödev verse veli o öğretmenin ağzına sıçıyor babam öğretmen oradan biliyorum. öğrencinin hocasına saygısı ve korkusu kalmamış aileler özel hocalardan dershanelerde medet arıyor ama ücretsiz aldıkları okul eğitimini gibine takmıyor. topumla ilgili eleştrilecek çok konu var.
    ···
    1. 1.
      0
      akademisyen kafası da hükümetle şekilleniyor aslında biraz. yani rektör ve dekan atamalarına dahi müdahale var. kadronun değişimi vizyonu da etkiliyor işte. tübitak kadrosu buna örnek. devletin aslında desteği verip geri çekilmesi gerekir ama yok çekilmiyor. ama benimki de yorum tabii, tartışılabilir bu konu.
      teknogirişim'e ben de başvurmuştum bi arkadaşla birlikte birkaç sene önce. okullarda uygulanabilecek bir teknolojiyle alakalı. güzeldi de lan proje. ama adamlar direkt reddetti. gerçi bir başka tanıdığımı kabul ettiler, bir sene boyunca destek alıp bir ürün çıkardı ortaya o. arada saçmalıklarla da uğraştı biraz gerçi ama oldu yani.
      ···
    2. 2.
      0
      gönder tuşu yerine tümünü göster'e basmışım gene gitti o kadar yazdığım. neyse. ortada bir gibinti(sıkıntı değil) olduğu kesin nasıl düzelir bilmiyorum inş düzelir ama. devlet hem karışmak istemiyor hem de karışıyor ne yaptığını o da bilmiyor bence. tgsd için de üzüldüm benim başvurum da direk kabul edilmemişti sebep olarak da Bir Ar-Ge projesi kapsamında olmaksızın icat edilmiş ya da mevcut geliştirilmiş süreçlerin kullanımı bunu göndermişlerdi. arduino ve rasberry pi kullanmıştık ondan reddettiler heralde ama amk zaten 100bin lira veriyorsun bir de bana baştan devre kartı tasarlattıracaksın ve 1 yıl da sürem var itiraz ettim ama geri dönmediler. bakanlıkta da bir dayı ayarlıcaktım teklif de ettiler ama sırf etik olmaz düşüncesiyle kabul etmedim projeme güvendim şimdi elim gibimde kaldım ortada. neyse konu dağıldı :D şansımı bir de kosgeb de deneyeceğim bakalım oradan nasıl bir sonuç çıkacak.
      ···
    3. 3.
      0
      denemek gerek ya, belli olmaz bunların sağı solu amk. kabul alan oluyor valla. bir de istediğin kadar başvurabiliyordun sanki, öyle hatırlıyorum. bir fikri geliştirip tekrar da başvurabilirsin. destek alınca da baya iyi oluyor lan, arkadaş ne alet edevat edindi amk. bi de bütçeyi de doldurmaya çalışıyosun tabii amk yazıyosun laf olsun diye bikaç ekstra alet de "şunu şurada kullanıcam"... vs diye (: imac falan aldı arkadaş mis gibi, içim gitti amk
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster