/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 151.
    0
    Subutay Tuva Türkü'dür.Bir soylunun veya derebeyinin oğlu değil demircinin oğludur.

    Her yıl Bozkır Kültürünün acımasız hayat koşullarıyla başa çıktı hatta o da değil yıllardan beri süre gelen bir olay bu.Sert diyardır bozkırlar. Güçlü olamayan hayatta kalamaz.

    Mevareünnehir'de ki islam'a yönelen Türkler'den nefret ederdi. Zorla asimile edilenlerden söz etmiyorum bahsettiklerim kendi istekleriyle boyun eğenlerdir. işte bu yüzden Cengiz Han'ın ordusuna katıldı. Zamanında düello gibi bir şey varmış Moğollar'da, Cengiz'in atını tek okla vurmuş, yere yığmıştır. Sonra arkadaşlıkları başlamış

    Yıldırım Savaşı taktiğinin ilk örneklerini Kama Savaşı sırasında göstermiştir. Ayrıca hiç bir kimsenin alamadığı kadar büyük toprak parçalarını kan döke döke almış ve Altın Orda resmi olarak kurulana kadar yönetmiştir.

    Ayrıca Subutay sadece savaşçı değil ayrıca çok güzel bir analizciydi. Avrupa'dan irlanda'ya kadar 20 yıl sonrasına kadar bir rapor hazırlamış, Ögeday Han'a sunmuştur.

    Bu raporda avrupanın tüm krallarının derebeylerinin kontrol gücü birbirleriyle olan ilişkilerini varlıklı tüccarların siyasetle olan ilişkileri nerede ne zamanda hangi ürünlerin yetiştiği hangi nehrin ne zaman donduğu etnik yapının dinin etkisinin nerede ne kadar olduğu v.s. her şey hesaplanmış ve sonuçları ortaya dökülmüştür. ancak hanın ölümü sonrası kurultay için geri dönülmek zorun da kalınmış daha sonrasında ise sübedey resmen emekliliğini isteyerek tula'ya yerleşerek ölümüne dek savaşlardan ve siyasetten uzak kalmıştır.

    Ayrıca Hülagu Bağdatta'yken o ölümü seven ordular nedense kapıları Moğollar'a açmışlardı. Halife'nin kanı dökülmemesi için ata bağlanıp sürüklenirken de sizin o ordu yoktu. Anca Baybars gibi yine Türk komutanları kurtardı bütün Orta Doğu'yu
    ···
   tümünü göster