/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    Kuranın bir çok yerinde alegorik anlatım vardır. Çünkü indirildiği zaman ve mekan itibariyle bu son derece gereklidir. Ayrıca bir çok ayette de olayın sembollerle anlatıldığı ve düşünen insanların bunu anlayabileceği vurgulanmaktadır. Senin buraya yazdığın (büyük ihtimalle alıntı yapmışsın ama bunu belirtmemişsin) ayetler hakaret değil olanı anlatmaktır bunu alegorik olarak anlatmak bu gerçeği değiştirmez. Mesela şu ayeti örnek alırsak : ZUHRUF (40) : Sağırlara sen mi duyuracaksın; yahut körleri ve apaçık bir sapıklık içinde olanları sen mi doğru yola ileteceksin? burda bahsedilen körlük ve sağırlık işaret ettiği noktayı daha önceden yazmış olduğum bir yazıyla açıklayacağım.'' Farklı adlarla işaret edilse de o hep aynı varlıktır. O Allah'tır. Bizim madde ve gerçek dünya diye varsaydığımız şey beynimizdeki elektrik sinyallerinin yorumlanmasından başka bir şey değildir. Yani dışarda değil beynimizin içinde birkaç santimetre küplük alanda yaşarız. Orda doğar, büyür ve ölürüz.( Bu konuyu google'da meddenin gerçeği diye aratıp bulabilirsin). Bizler asla gerçek maddeye ulaşamayız. Çünkü hep bir kopya evrende var oluruz. Mesela şu an bedenini odanın içinde görüyor olman senin gerçekte odanın içinde var yapmaz. Çünkü Vücüdunun görüntüsü de odanın görüntüsü de beynin görme merkezinde oluşur. Derinlik algısı yaratan da beyindir. Peki soru şu, bizler asla asıl maddeye ulaşamıyorsak onun varlığından emin olabilir miyiz ? Tabiki de olamayız. Matrix filmini hatırlayacaksın, beyne gönderen yapay sinyallerle insanları dünyaları inşa ediliyor. insanların bundan asla haberi olmuyor. Kısacası, bizde de durum aynı olabilir mi ? Neden olmasın ? işte olay burda başlıyor. Evren dediğimiz varlık -vehimsel varlık- Allah adıyla işaret edilen o yüce zatın sonsuz ilminde sonsuz kudretini harekete geçirerek kendini seyretmesinden farkli bir şey değildir. Bu ana bilgilerin ışığı altında DiN denilen sünetullah düşünülüp değerlendirmeli. Bu fefkalede sistem kulluk idrakinde yaşanmalıdır. '' işte bu gibi hakikatlerden mahrum olan insanlar kör olarak nitelendirlimiştir. Çünkü böylesine bir gerçeği görememktedirler. Ayrıca bu 'hakikatleri' anlatan kitap, rasul, nebi, evliya, alim gibi 'hak sesleri' ni duymamaları açısından da sağır olarak semolize edilmiştir. Hayvan benzetmelerine gelince de insan mahiyeti ve özü bakımından (yapısında Allah adıyla işaret edilen varlığın tüm esmasını içermesi ve adeta bunların bir tohumu olması açısından) çok şerefli bir varlıktır. Ama bu gerçeği farkedemeyen insanlar beyinlerinin amigdala kısımlarında yaşarlar ve frontal korteksleri neredeyse hiç kullanılmamıştır. işte anahtar nokta burası, hayvanlarda tamamen amigdala da yani içgüdüsel alanda yaşarlar. Bu bilgiler açısından böyle benzetmeler birer hakaret değil, hakikatin yansımasıdır. Vesselam !
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Bunlara katılmıyorum bence sen olayı çok derin ele almaya çalışmışsın ama bence bu oradaki hakaretleri kurtarmaz.

      Ayrıca kaynak ekledim.
      ···
    2. 2.
      0
      Ayetlerin bilimsel ve dini izahini yaptım ama dediğim gibi bir bilgiyi alabilmek için önce ona hazır olmalısın. Bu yüzden de önce bazı şeyleri düşünüp kavraman gerekir. Bunun için de alttaki entyrmde vermiş olduğum başlığı ziyaret edebilir, yazdıklarımı okuyabilirsin. Ki ben olsam okurdum çünkü dini meseleleri bilim ve akıl ışığını da tutarak değerlendirdiğini söylen birisi var. Bence okunmaya değer çünkü konusu edilen şey sonsuzluk şakası ve geri dönüşü yok.
      ···
    3. 3.
      0
      Başlığını okudum. Söylediğin şeyler mantıklı olabilir ama tüm bunlar bilinçli bir yaratıcının üretimi dahi olsa, bu kuran denen kitap da geçen Allah isimli tanrıyı kanıtlamaya yetmiyor... Çünkü o zaman olaya başka tanrılar da girebilir.. Ne malum senin tanrının (Allah) gerçekten o Tanrı olduğu?

      Sen bu durumda (Yani bilinçli tasarımı bir şekilde ispat etmiş bile olsan) işi polemiğe dökmeden o tanrının Allah tanrısı olduğunu yine ispat edemezsin.

      Belki de senin mantığınla gidersek bir tanrı var ama o tanrı Allah değil.. Belki tamamen başka birşey kitap filan da yollamadı amacı bambaşka... Belki test yapıyor, belki adamlar labaratuvar kurdular, insan davranışlarını inceliyorlar, belki oyun oynuyorlar, belki oradaki işe yaramaz, suçlu vs. adamları bir süreliğine yolluyorlar buraya ceza olsun, eğitim görüp zorlukları anlasınlar diye vs. vs. bir sürü fantastik şeyi zütümüzden sallayabiliriz...

      Öyle bir noktaya geliriz ki sen yine de Allah'ı kanıtlayamamış olursun...
      Allah'ı bilim üzerinden kanıtlamak imkansız birşey.
      Ancak şöyle birşey olabilir mesela diyelim adamlar evren de öyle bir iz bulurlar imzası ALLAH olur.. işte o zaman bu mümkün hale gelmiş olur mesela atıyorum diyelim mikroskop da atomlara bakıyoruz ve bazı atomlar birden arapça Allah diye diziliyorlar... Ya da biz birgün gök yüzüne bakıyoruz yıldızlar aniden yer değiştiriyor mesela şüphe zütürmeyecek bir şekilde LA iLAHE iLLALLAH yazıyor.. Ama öyle birşey yok, bulunamadı hiç olmadı.. işte müslümanların kafadan salladığı, photoshop yaptığı allah damgalı domates, namaz kılan ağaç, allah diyen arslan gibi saçmalıkları saymazsak böyle birşey de yok.. Kısacası allah'a kanıt bulmak imkansız..
      ···
    4. 4.
      +1
      hala anlamıyorsun çünkü hala bir tanrıdan bahsediyorsun * net olarak söylüyorum tanrı diye bir şey yok hiç bir zaman da olmadı. Hz. muhafazid'in (sav) açıkladığı Allah bir tanrı değildir. Bütün bu varlığı yaratan varlık insanların tanrı diye hayal ettiği varlıktan münezzehtir, beridir. Sadece düşünmeni istiyorum. Allah'ın sonu veya başı yoktur yani sonsuzdur. Öyleyse biz neresinde bulunuyoruz bu yaratıcının ? Bir ayette de Allah size şah damarlarınızdan daha yakındır buyurur. Öyleyse bu ayeti dışarlarda bir yerlerde galaksinin birinde oturan tanrıyı düşünerek açıklayabilir miyiz ? inan bana işin özünü anlasan sorduğun soruların ne kadar mantıksız olduğunu kendi gözlerinle göreceksin. Tanrının Allah tanrısı olduğunu nereden bileceğiz ? sorusu varlık itibariyle bir anlam ifade etmez çünkü. insanlık boyunca ismi değişmiştir ama işaret edilen varlık aynıdır. Senin ona şu veya bu demen onun mahiyetini değiştirmez. Hakk desen de O'dur Hayy desen de O'dur
      Hu desen de O'dur. O tektir ve sonsudur. Sen benim başlığımı okumamışsın. Belki okumuşsun ama inan hiç anlayamamışsın. Öncelikle materyalist dünya görüşünden uzaklaşman gerek. Diyorsun ya gökyüzünde ALLAH yazsın, bu Allah'ın yaratmış olduğu fevkalede sistem olan beyine bir hakarettir. Onun inanılmaz düşünme ve akıl yürütme özelliklerine saygısızlıktır. Son olarak da Allah'ı bilimle ispat edemezsin diyorsun. Sen 20 yıl okuyorsun anlamak için o karmaşık sistemin nasıl olduğunu ve milyonda birini bile anlayamıyorsun sonra da bunun yokluktan tesadüfle meydana geldiğini savunuyorsun. Bu nasıl bir tutarsızlıktır, mantıksızlıktır. işte bu yüzden bilimin geldiği en son nokta onun ilmini ve kudretini gözler önüne sermekten farklı bir şey yapmaz.
      ···
    5. 5.
      +1
      Diyorsun ya bir Rab olsa bile bunun islam'ı seçtiğini kanıtlayamazsın, bunu derken şöyle bir yanılgı içindesin. insanların bir çoğunun düştüğü bir yanılgaya çokluk yanılgısı. Dini teminolojide 'kesret' diye geçer. Daha detaylı açıklamak gerekirse, sen hala bir tanrı var sonra ben varım bir de işte beni uyarması için gönderilen peygamber var ha bir de ona vahiy indirilmesi için 'gökten (!?)' gelen Cebrail var. işte bunun adıdır kesret. Bu algıda olan bir insanın olayı -net olarak söylüyorum- anlaması imkansızdır. Bu yüzden önce bu videoyu izleyerek. Benim en başta söylediğimi anlamaya çalış. Sonra soruların üzerinde tartışalım. https://www.youtube.com/watch?v=x2N_O7zN_eg
      ···
      1. 1.
        0
        Hz. muhafazid S.a. v'in tebliğ ettiği ilahın nasıl bir ilah olduğunu arkadaşa anlatırsan, aslında
        Tanrı dediğin, ilah dediğin hazreti muhafazid sallallahu aleyhi ve sellemin tebliğ ettiği ilah gibi olur ALLAH gibi olur diyebilir.
        ALLAH kim dir? Nasıl biridir? Allah'ın sıfatlarını anlatmak gerekir
        ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster