/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +68 -14
    25 senedir avusturyadayim. Son 9 senedirde türkiyeye hic gitmedim . Lan bi yandan merak ediyorum bi yandanda gitmek istemiyorum. Ne biliyim ben buranin hayat sartlarina alistim. bir mekana gittigimde
    "merhaba bayim, sizin icin ne yapabilirim" muamelesine alistim simdi orda gidipte "buyur genc, ne getiriyim gardasim" gibi laflari kaldiramam ben.

    trafikte biri hata yaptiginda, elini kaldirarak gülümseyerek özür dileme nezaketine alistim ben. türkiyede hem suclu hemde güclü olan tavirlari sindiremem ben.

    yolda yürürken herkes kendi halinde, kimsenin kimseyi bakislariyla taciz etmedigi yürüyüslere alistim ben. türkiyede elinde tesbihle sacinin kakulunu üzatip onuda en ucuz jöleyle havaya dikmis tiplerin ters ters bakmasina dayanamam ben.

    bankada postanede islerimi 3 dakikada halledip cikmaya alistim ben. türkiyede sira numarasi alipta saatlerce azap cekmeye dayanamam ben.

    markette, magzada, cafede, dükkanda calisan kiz elamanlarin güler yüzlülügüne tokalasmasina, kücük espiri ve hos muhabbetlerine alistim ben. Türkiyede catik kasli, agib suratli sanki ben onu ayarlamaya gelmisimde bana yüz vermiyormus havalarina gicik olurum ben.

    biriyle tartistigimda, teke tek kavga edip ayrilmaya alistim ben. türkiyede en ufak bi tartismada 23 kisi ellerinde bicakla, her birinin mafya dayisi amcasiyla kavgaya gelip olayi kan davasina cevirmesine küfür ederim ben.

    burada herkesin esit olmasina, kimsenin kimseden korkusu olmamasina alistim ben. türkiyede sirf arkasi var diye, sirf cebinde bicak tasiyor diye, sirf deli diye her türlü pisligi rahatlizligi vermesine, polislerinde bunlara bir dur dememesine alisamam ben.

    bir mekanda gelen yemegi begenmedigimde, yapilan hizmetten hosnut olmadigimda gönül rahatligi ile tepkimi gösterip gibayette bulunmaya alistim ben. türkiyede agzini actigin anda karsi tarafin dayilanmasini kaldiramam ben.

    Burada herkesler tarafindan, bay, bey gibi nazik hitap sekillerine alistim ben. türkiyede beni hic tanimadigi halde, genc, gözüm, deliganli, birader gibi kelimelere uyuz olurum ben.

    Burada istedigim saatte istedigim yerde özgürce gezmeye alistim ben. türkiyede oradan gecme tinerciler var, buradan gecme hirsizlar var gibi tehlikelerle yasayamam ben.

    Burada istedigim her milletten kültürlü kizlarla gezp eglenmeye alistim ben. türkiyede alaturka tuvalette, tuvalet terlikleriyle titreyerek 31 cekmeye alisamam ben.

    Burada herkesin birbirine saygi duymasina, sakin bir hayata kaliteli bir hayata alistim ben. türkiyede sirf yasi büyük diye sana her türlü saygisizligi yapmalarina, en ufak bi olayda kavga hatta cinayet cikarmalarina, böyle bir topluluga, böyle bir zihniyete alisamam ben.

    Türküm ama Türkiyedeki Türkler ne kadar Türk ?
    Ne kadat Türklüklerini koruyabildi ? Ahlaki degerlerini, birbirlerine olan sevgilerini saygilarini ne kadar muhafaza edebildi ?

    Siz söyleyin, ben simdi türkiyede yasayabilirmiyim ?

    http://www.ozgurgaste.com...9/ankara-trafik-kavga.jpg
    ···
   tümünü göster